NIEUWS

Arcam, Q2, ArtSound en Tangent


Redactie HiFi.nl | 18 augustus 2012 | Fotografie PHOTO40

De Arcam rCube werd in deze recensie tot één van de beste iPod Docking stations van het moment bekroond. De rCube speelt muziek vanaf iedere bron die gebruik kan maken van de Aux-ingang op de achterzijde. Opvallend aan de Arcam rCube is zijn vierkante behuizing. Hij is behoorlijk groot, dus hij zal vooral geschikt zijn om binnenshuis te verplaatsen. Daarvoor heeft hij een slim in het dock weggewerkte handgreep en een accu die tevens de iPod of iPhone laadt.

(klikbaar)

In de behuizing zijn een iPod-dock, een stereoversterker en een set woofers en tweeters verstopt. De ingebouwde versterker stuurt 35watt per kanaal naar de woofers en 10 watt per kanaal naar de tweeters. Met de KLEER-technologie biedt de rCube ook streaming audio; je leest er hier meer over

Prijs: 449 euro. Verkrijgbaar in witte of zwarte uitvoering. Meer informatie. 

Q2 Internetradio
Tja, de naam zegt het eigenlijk al: met de Q2 internetradio kun je via een draadloze internetverbinding naar ruim 10.000 radiozenders luisteren. Volgens de fabrikant is hij makkelijk te installeren via een PC of MAC en hij speelt ook podcasts af. Een opvallend detail: je verandert van zender door de Q2 te kantelen. Ook het volume wordt zo geregeld: kantel de Q2 naar omhoog of omlaag om het volume harder of zachter te zetten. Het radiootje is een klein kubusje, dus veel spierkracht hoeft er niet aan te pas te komen.

(klikbaar)

Dankzij het kantel-principe heeft de Q2 weinig knoppen nodig en dus is een strak uiterlijk het resultaat. De Q2 is voorzien van een hoofdtelefoon/line-uitgang. De batterij houdt het ongeveer 8 uur vol voor je hem weer op moet laden. 

Prijs: 119 euro. Verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart, lime, roze en blauw. Meer informatie. 

ArtSound R5 en R11
Ben je op zoek naar een compacte radio, dan zijn de R5 en R11 van ArtSound wellicht iets voor jou. De R5 wordt ook wel omschreven als een retro design radiootje. Hij heeft een 3" luidspreker, de mogelijkheid om een externe bron aan te sluiten en een hoofdtelefoonaansluiting. Dankzij de ingebouwde herlaadbare batterij, die het ongeveer 12 uur volhoudt, kun je hem overal mee naar toe nemen. Hij weegt 1,75 kg, dus een slappe armspier zul je er niet aan over houden.

(klikbaar)

De ArtSound R11 gaat in tegenstelling tot de R5 meer de breedte in, maar met een gewicht van 2350 gram kun je ook hem niet rekenen tot de categorie zwaargewichten. Aan de voorkant zitten drie draaiknoppen, waarmee je het volume kunt regelen, de AM- of FM-band kunt selecteren en nauwkeurig afstemt op de gewenste zender, die afgebeeld wordt in een verlicht analoog display.

(klikbaar)

Er is een ingang voor allerlei soorten audiospelers (docking stations, iPod, iPhone) en Rec-out aansluiting voor de verbinding met een opnameapparaat of andere externe toestellen. 

Prijs: afhankelijk van de gebruikte kleuren, materialen en afwerking. De prijs van de R5 varieert van 85 euro tot 105 euro. Voor de R11 ben je 135 euro kwijt. Meer informatie en een prijslijst.

Tangent Alio Junior
De Tangent Alio Junior FM/AM-radio is simpel, maar doeltreffend. Hij is eenvoudig te bedienen met drie knoppen: één voor het volume, één voor het afstemmen van het juiste kanaal, en met de laatste knop maak je een keuze tussen FM, AM of de aux-ingang. Met laatstgenoemde kun je het radiootje aansluiten op je mp3-speler.

(klikbaar)

Je kunt de Alio Junior op twee manieren instellen. Zo kan de Alio junior met de speakers direct naar de luisteraar toe gericht zijn, zodat een kleine groep mensen ‘in’ de muziek zit of met de speakers naar boven gericht, zodat een volledige ruimte gevuld is met muziek. De houten behuizing is afgewerkt met hoogglans lak. Hij heeft geen accu, dus je moet even zorgen dat je er vier AA-batterijen in stopt. 

Prijs: 129,95 euro. Hij is leverbaar in diverse kleuren, zoals zwart, wit, rood en bruin. Meer informatie.

EDITORS' CHOICE