REVIEWLibratone

Plug and Play?


Menno Bonnema | 13 oktober 2012 | Libratone

De Libratone Live werd mij door de redactie toegezonden in zijn oorspronkelijke verpakking. Een verpakking die lijkt aan te sluiten bij de bedrijfsfilosofie: keep it simple. Dat maakt het uitpakken ook makkelijk. Ik heb snel de 6,5 kilo wegende Libratone Live op mijn bureau geplaatst, netsnoer eraan (hoezo weg met alle kabels?) en beginnen maar.

De bijbehorende handleiding is overzichtelijk. Per gebruikt apparaat wordt in een aantal stappen uitgelegd hoe de connectie tussen die bron en de Libratone Live tot stand wordt gebracht.

In mijn geval is dat tussen mijn iPad en de Live. Maar je kunt ook verbinding leggen met bijvoorbeeld je pc. Via acht stappen zou ik mijn vrijheid van bedrading moeten bereiken, volgens de Libratone handleiding. Check de Wi-Fi-verbinding; Zet de speaker aan (on/off knopje aan achterkant); Een geel lampje aan de voorkant van de Live gaat knipperen; Nu 45 seconden wachten; Het lampje gaat rood knipperen. Op mijn iPad-scherm zou nu het Libratone-netwerk zichtbaar moeten worden. Dat gebeurt niet... Ook niet na herhaaldelijk aan- en uitzetten van de speaker en opnieuw het lampje aan de voorkant laten herkleuren van geel naar rood. Dan maar eens dokter Google raadplegen.

En ja hoor, het blijkt dat meer mensen problemen hebben met het krijgen van verbinding. De oplossing blijkt een simple reset, middels de knop-met-de-vogel. Vier keer indrukken en de Libratone gaat op zoek naar het huidige thuisnetwerk. En de connectie via AirPlay wordt gemaakt. Het feest kan alsnog beginnen.

EDITORS' CHOICE