afgelopen week de hoofdtelefoons ook eens vast te kunnen houden en een korte indruk te krijgen van het geluid dat zij voortbrengen.

 

"/>
 

Simple Audio Roomplayer

Al is duidelijk op welk publiek Audiac het meeste mikt tijdens Woonbeurs: mensen die geïnteresseerd zijn in streaming audio. Niet minder dan drie opstellingen met de Roomplayer I van Simple Audio sieren de stand. Maar gelijk even een scherpe vraag afvuren op Huigen: waarin onderscheidt de Roomplayer I zich van vergelijkbare systemen zoals bijvoorbeeld Sonos?

Simple Audio Roomplayer

“De kwaliteit van het geluid”, zegt de sales manager op een manier die doet vermoeden alsof het niet de eerste keer is deze week dat hij de vraag beantwoordt. “Waar systemen als Sonos je muziek via Wifi versturen, zorgt de Roomplayer van Simple Audio ervoor dat het toegankelijk is in iedere kamer met een stopcontact.”

Alle drie de opstellingen worden aangestuurd door een in het midden geplaatste Mac Mini. Deze is aangesloten op een router die door middel van de Simple Audio Powerline Adaptor verbinding maakt met het lichtnet. Iedere op hetzelfde lichtnet aangesloten Roomplayer kan vervolgens verschillende muziek van de Mac Mini afspelen.

Ook een deel van de Arcam rSerie was op de stand te vinden

Huigen geeft ons een demonstratie door eerst op de middelste opstelling, gekoppeld aan twee inbouwspeakers van Revel, muziek af te spelen. Tegelijkertijd laat hij via een speciale app op zijn iPad een ander werkstukje horen uit een tweede Roomplayer, waaraan luidsprekers van Arcam gehangen zijn. Vooral de opstelling met de speakers van Revel maakt indruk.

De Roomplayer I à 699 euro heeft een ingebouwde versterker, terwijl er ook externe apparatuur op aangesloten kan worden. Datzelfde geldt voor de honderd euro goedkopere Roomplayer II, die geen ingebouwde versterker heeft. Voor de Simple Audio Powerline Adaptor moet 79 euro worden neergelegd, maar deze is dus alleen nodig wanneer je de Roomplayer niet in de buurt van je router installeert.

Voor meer informatie over en de verschillende mogelijkheden van de Simple Audio Roomplayer, kun je ons achtergrondstuk raadplegen. En als je wil weten hoe de Ferrari's klinken; de eerste modellen zijn onderweg naar de redactie... 

EDITORS' CHOICE