NIEUWSTivoli Audio

Geluidskwaliteit

Die geluidskwaliteit komt voort uit de ervaring die Kloss opdoet bij zijn eerdere bedrijven. De Amerikaan maakt de wereldwijde successen van Tivoli Audio uiteindelijk slechts deels mee. Op 31 januari 2002 overlijdt de man die een revolutie teweeg bracht aan de gevolgen van een hersenbloeding. Henry Kloss wordt 72 jaar.

Zijn nalatenschap bij Tivoli Audio bestaat onder meer uit de Tivoli Henry Kloss Model One Table Radio. Een tafelradio met duidelijk zichtbare overeenkomsten met de eerder door Kloss bij KLH ontworpen Model Eight radio en de Model 88 Table Radio van Cambridge SoundWorks. Een compacte radio met een verbluffend geluid en ook nog eens heel vriendelijk geprijsd. Daarnaast komen ook de Tivoli Audio Model Two en Three en Portable Audio Laboratory (PAL) uit de koker van Kloss. Het zijn anno 2012 nog steeds de belangrijkste en populairste modellen uit de catalogus van Tivoli Audio. De naam van de ontwerper vinden we nog steeds terug op de tafel- en portable radio’s.

Na de plotselinge dood van Kloss zit Tivoli Audio zeker niet stil. Onder de bezielende leiding van Tom DeVesto, die dan al bijna dertig jaar met Kloss heeft gewerkt, groeit het bedrijf uit tot producent van hoogwaardige portable radio’s die er door de toepassing van verschillende kleuren en speciaal hout ook nog eens verdomd goed uitzien. Niet langer zijn (portable) radio’s uitsluitend zwart of wit, Tivoli Audio zorgt voor een kentering in de markt door een breed assortiment aan kleuren in te voeren.

Door het fraaie ontwerp en die felle kleuren wordt Tivoli Audio een überhip merk. Zoek maar eens binnen Instagram, je zult versteld staan hoeveel mensen hun Tivoli Audio radiootje kieken. DeVesto is namelijk niet alleen een prijswinnende ontwerper, hij zorgt ook voor innovatie aan de marketing en sales kant. Door bijvoorbeeld ontwerpwedstrijden uit te roepen bindt hij kunstenaars én audiofielen aan zijn merk.

EDITORS' CHOICE