ARTIKEL

AND Benelux en Sonos - vervolg


Max Delissen | 18 september 2009 | Fotografie Paul Vermeulen

Over de MDC Modules gesproken, die zijn vanaf nu ook leverbaar. Altijd in een combinatie van een geluidsmodule (de AM 100 of 200) en een grafische module (de VM 100 of 200), in prijs oplopend van 630 euro (AM 100 met VM 100) tot 890 euro (de AM 200 en de VM 200, met die bloedmooie upscaling aan boord). De prijs is overigens inclusief inbouwen, updaten van de firmware en vervolgens zorgvuldig testen door de importeur. De bezitter van een met MDC uitgeruste NAD hoeft zijn apparaat alleen maar bij de dealer af te geven en later weer op te halen.


(Foto: Paul Vermeulen - PHOTO40)

De Theatre serie van NAD is uitgebreid met veel nieuwe modellen, waarvan de T737 en T747 AV-receivers in een opvallend nieuw jasje gestoken zijn. NAD is niet langer het op het karige af minimalistisch gestileerde merk dat qua uiterlijk vrijwel geen middenweg kende tussen haters en “lovers”. Strak is het nog steeds, maar met heerlijk eigenwijze speelse elementen. Waarmee ze overigens meesterlijk de eenheidsworst-val weten te vermijden. Iedereen zal van een flinke afstand een NAD kunnen blijven herkennen.


(Foto: Paul Vermeulen - PHOTO40)

In de Classic serie van NAD is de C565BEE cd-speler (899 euro) nu voorzien van een digitale ingang, zodat ook andere bronnen kunnen profiteren van de goede converter die er in zit. Ook is C245BEE eindversterker aan het assortiment toegevoegd, die met een verkoopprijs van 499 euro een ongelooflijke prijs / kwaliteitsverhouding belooft. De geïntegreerde stereoversterkers C326BEE (449 euro) en C375BEE (1.399 euro) zijn voorzien van een mono sub-uitgang, voor de moderne stereo-luisteraar die kleine luidsprekers op eenvoudige wijze wil combineren met een subwoofer.


(Foto: Paul Vermeulen - PHOTO40)

En nu we het dan toch over luidsprekers hebben: de witte luidspreker is aan een opmars bezig, en DALI pakt er dan ook flink mee uit. De kleine Concept 1 (129 euro/stuk) is nu zonder meerprijs in wit leverbaar, net als de Lektor 1 (199 euro/stuk), bijna de gehele IKON serie (wit highgloss tegen meerprijs), de nieuwe FAZON serie (kleine zusje van de MOTIF serie), én de bijpassende MOTIF SUB 2. Als laatste, maar zeker niet de minste noviteit van DALI is er de MENTOR MENUET. Een schattig luidsprekertje, piepklein maar met een verbluffend groot geluid. Met 499 euro per stuk beslist niet goedkoop, maar wij hebben al een setje besteld om te testen.


(Foto: Paul Vermeulen - PHOTO40)

Dit artikel maakt deel uit van een beursverslag dat in 5 verschillende achtergrondartikelen is opgesplitst. Voor de introductie en links naar de andere delen klikt u hier.

EDITORS' CHOICE