ARTIKEL

Heijmans Sound & Vision en PVTrade - vervolg


Max Delissen | 18 september 2009 | Fotografie Paul Vermeulen

Van Thorens was de in Duitsland vervaardigde TD-235 (599 euro inclusief AT-95 element)de opvallendste primeur. Voor 50 euro meer is deze platenspeler overigens ook leverbaar met ingebouwde phonotrap. Handig voor mensen met een versterker zonder phonotrap en bezitters van een relatief kleine collectie langspeelplaten die af en toe een nostalgische audiofiele duik in het verleden willen nemen.


(Foto: Paul Vermeulen - PHOTO40)

Grootste verrassing hier was de Music Integrated van Myryad, kortweg Myryad Mi genoemd (1.499 euro). Een compact en schitterend vormgegeven alles-in-1 apparaat. De 100 watt klasse D versterker (aan 4 Ohm) levert genoeg vermogen voor grotere luidsprekers, en de volledig digitale verwerking van het cd- en iPod muzieksignaal tot vlak voor de eindtrap zorgen ervoor dat er één conversie minder noodig is, en dus wordt er minder vervorming geproduceerd.


(Foto: Paul Vermeulen - PHOTO40)

Grote eyecatcher van dit apparaat is het forse kleurendisplay dat per bron een andere indeling heeft, en dat bij aansluiten van een iPod zelfs de grafische indeling van de iPod overneemt zodat de gebruiker vertrouwde menu`s te zien krijgt. Erg goed doordacht allemaal... De Myriad Mi is overigens naast de standaard FM ontvangst zonder meerprijs ook leverbaar met een DAB module in plaats van AM ontvangst.


(Foto: Paul Vermeulen - PHOTO40)

Dit artikel maakt deel uit van een beursverslag dat in 5 verschillende achtergrondartikelen is opgesplitst. Voor de introductie en links naar de andere delen klikt u hier.

EDITORS' CHOICE