NIEUWS

Smart Ready workshop

Sean Schuurman van Rouwendal | 28 augustus 2014

De afgelopen drie jaar heeft ElectroStyling gewerkt aan een methode om de consument te helpen bij het realiseren van zijn of haar Smart Lifestyle. Op basis van marktonderzoek en sessies met consumenten en klanten is de Smart Ready workshop ontwikkeld. In deze persoonlijke workshop krijgt de consument thuis inzicht in Smart Living. Dat betekent dat ElectroStyling bij de klant thuis een grondige inventarisatie maakt van de wensen, de bestaande technische situatie in kaart brengt en de consument informeert en inspireert over nieuwe en opkomende technologie. Op basis van de workshop ontstaat het Smart Ready adviesrapport. In het rapport staan de adviezen aan de klant op basis van de bestaande gezins- en woonsituatie, de wensen en eisen aan technologie en interieur en de diverse technologische mogelijkheden en producten. Het rapport behandelt de infrastructuur van het huis, de knelpunten en de mogelijkheden, maar ook voorbeelden van technieken die bij kunnen dragen aan een comfortabeler huis. Het rapport bevat ook een praktisch overzicht van de aandachtspunten en adviezen die gebruikt kunnen worden bij het inzetten van een aannemer, architect of installateur.


De workshops zijn primair gericht op consumenten die gaan verhuizen, verbouwen of renoveren. In deze fase kan de workshop namelijk de grootste voordelen opleveren. Maar er zijn nog twee momenten waarop de consument belang kan hebben bij een Smart Ready workshop of advies. Als men audiovisuele apparatuur of een nieuw interieur gaat aanschaffen, of men zich daarop ori‘nteert.

Academy
Dit jaar wordt dit concept door vertaald naar een netwerk van regionaal werkende ElectroStylisten. Vanaf april 2014 bestaat er een netwerk van samenwerkende ElectroStylisten die de regionale expert zijn op het gebied van Smart Living. Deze aanpak biedt nieuwe kansen voor de regionale elektronica-ondernemer. Door waarde toe te voegen aan de skillset en hun kennis te verbreden, kunnen de deelnemers zich onderscheiden en optreden als een echte gesprekspartner op het terrein waar zaken als consumentenelektronica, thuisnetwerken, domotica, contentgebruik en interieurstyling samenkomen.
ElectroStyling neemt daarin Nederland-breed het voortouw bij het opzetten van nieuwe markten voor de regionale ElectroStylist. Zo gaat het landelijke bureau samenwerking zoeken met de winkeliers en regionale partners als makelaars en installatiebedrijven in de regioÕs. ElectroStyling biedt de ElectroStylist verder de benodigde tools en ondersteuning bij het geven van de workshops en het uitwerken van de Smart Ready adviesrapporten.
Om een regionaal netwerk mogelijk te maken gaat ElectroStyling de nieuwe ElectroStylisten in twaalf cursusdagen klaarstomen voor het geven van de workshops. In deze Smart Living Masterclasses krijgt de ElectroStylist inzicht in een hele reeks onderwerpen, van interieurstyling en verlichting tot netwerken en domotica.
Het complete cursusprogramma is ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde opleidingsinstellingen en wordt ondersteund door brancheorganisatie UNETO-VNI en OFED, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de elektrotechnische detailhandel. Na afloop kent Nederland een eerste groep van tien ElectroStylisten. Alleen deze erkende ElectroStylisten mogen straks dan ook deze Smart Ready workshops geven. Deze eerste groep is tevens een eerste stap op weg naar een landelijk dekkend netwerk van ElectroStylisten.

www.ElectroStyling.nl


EDITORS' CHOICE