ARTIKELTangent

Scansonic & Vogel`s


Redactie HiFi.nl | 06 oktober 2011 | Tangent

Scansonic
Tijdens de Wow! Wintershow kun je ook producten bekijken van Scansonic. Zij introduceren het M6 Sound system, er zijn twee nieuwe draagbare radioís met retro design en Scansonic introduceert een app voor de iPhone waarmee de telefoon gebruikt kan worden als afstandsbediening.

Het nieuwe M6 sound system van Scansonic is voorzien van strakke lijnen en vormt een elegante oplossing voor het beluisteren van de iPhone en iPod. De knoppen zijn uit het zich weggewerkt, wat de strakke belijning versterkt en de Scansonic M6 een rustige aanblik geeft.†Het docking station is voorzien van het certificaat Ďmade for iPhone/iPodí, waarmee de gebruiker van absoluut luisterplezier en ruimtevullend geluidskwaliteit is verzekerd. De M6 heeft bescheiden afmetingen, waardoor hij op meerdere plekken in het huis of kantoor neergezet kan worden. Het systeem heeft een 2x 2,5Ē full range driver, een dual tweeter en een single subwoofer. De consumentenadviesprijs (incl. BTW) is 199,95 euro.


Foto: Scansonic Sky

ĎThe sky is the limití heeft het merk Scansonic gedacht tijdens het ontwerpen en produceren van haar nieuwste aanwinst; †Scansonic Sky. Deze compacte, draagbare radio kan namelijk overal mee naar toegenomen worden en dankzij het kleine formaat kan hij ook overal neergezet worden. Met de speciale oplaadbare batterij-functie kun je de batterijen gewoon opladen tijdens het luisteren en ga je weg, dan kun je de radio gewoon aan laten staan en neem je de Sky mee. Het is niet moeilijk om de radio te dragen, want hij is voorzien van een metalen handle. De Sky is voorzien van een retro look met een modern tintje. De zwarte versie is voorzien van leer aan de zijkanten en de speaker aan de voorzijde is een full range speaker van 2, 75Ē. De witte Sky is voorzien van een stijlvolle high gloss finish. Een gemakkelijk bediening is mogelijk door de bedieningsknoppen aan de bovenzijde. De radio is voorzien van een LCD-display met 2 lijnen, welke informatie geeft over het radiostation. Het Sky-logo aan de voorkant en de metalen handvat maken de look compleet. De Scansonic Sky is verkrijgbaar als digitale FM/AM radio, en is tevens leverbaar als DAB+. Hij is vanaf december verkrijgbaar voor een adviesprijs (incl. BTW) van 249,95 euro.

Vanaf oktober kun je ook de Scansonic app dowloaden via de App-store, waarmee je je iPhone kunt gebruiken als afstandsbediening.† De app is ook te gebruiken voor iPod touch. Met de app voor iPhone en iPod touch kun je het apparaat gebruiken als afstandsbediening voor de Scansonic R4 internet radio. De app is in staat om de radio aan en uit te zetten, het volume aan te passen, jouw favoriete radiostation te selecteren en de media speler te bedienen. Scansonci R4 internet radio geeft je toegang tot meer dan 15.000 radiostations van over de hele wereld.Vogelís
Ook Vogelís was aanwezig tijdens IFA 2011. Daar toonden zij de RingO voor de iPad2 en de Galaxy Tab. Ook is er een uitbreiding van de THIN serie voor middelgrote schermen. HiFi.nl was op IFA 2011 en schreef een stukje over deze nieuwe producten. Naast deze producten laat Vogelís op de Wow! Wintershow nog een aantal plafondsteunen en behuizingen voor de iPad zien.

Vogelís †introduceert een compleet nieuwe serie plafondsteunen voor projectoren. Deze projectorsteunen zijn speciaal ontworpen voor de nieuwe generatie projectoren met een gewicht tot 25 kg. De serie omvat basissteunen en in hoogte verstelbare sets met uitschuifbare buizen. Alle steunen beschikken over een universele projectorinterface. Deze interface is voorzien van een unieke functie om de projector precies in te stellen op het projectieoppervlak. Daarna blijft de projector exact in positie. Met extra fixeerfuncties kan de gewenste positie worden gewaarborgd. Wanneer de hoogte van het plafond niet bekend is of wanneer er meer flexibiliteit gewenst is, kun je de sets voor in hoogte verstelbare plafondbevestiging van projectoren gebruiken. Deze steunen worden in drie lengtematen geleverd, voor een variabele aanpassing van 300 tot 1450 mm. Je kunt kabels wegwerken met het CIS kabeldoorvoersysteem over de volle lengte van de buis. Er is genoeg ruimte voor alle benodigde kabels.

Ook voor een speciale behuizing voor de iPad kun je bij Vogelís terecht. Steeds vaker hebben tablet-pc`s, zoals de iPad, een publieke functie in winkels, musea, showrooms en op beurzen. Speciaal voor de iPad heeft Vogel`s een veilige behuizing ontwikkeld, die diefstal en onbevoegd gebruik voorkomt. De behuizing is gemaakt van hoogwaardige aluminium en staal en heeft een stijlvol en gestroomlijnd uiterlijk. De veilige iPad-behuizing kan direct aan de muur worden bevestigd of via de VESA-montagegaten aan een steun van Vogel`s die voldoet aan de VESAstandaard. Er zijn vier modellen verkrijgbaar binnen dit nieuwe assortiment. Bij model PTS 1101 (geschikt voor iPad1) en PTS 1103 (geschikt voor iPad2) is de homeknop van de iPad toegankelijk, terwijl bij model PTS 1102 (iPad1) en PTS 1104 (iPad2) de homeknop van de iPad alleen via een speldengaatje bereikbaar is.Jamo, Tangent, Scansonic en Vogelís behoren allemaal tot het assortiment van importeur Havoned. Zij heten alle geÔntresseerde dealers graag welkom op de Wow! Wintershow. Je kunt per mail (huisshow@havoned.nl) een afspraak maken. Vermeld dan wel even jouw NAW-gegevens, datum en tijd van aankomst, het aantal personen, een telefoonnummer en de vertegenwoordiger waarmee je een afspraak wilt maken.

Locatie:
Havoned showroom
Industrieweg 10
3881 LB Putten
Website

De showdagen die je nog kunt bezoeken:
- Maandag 10 oktober van 10.00 tot 24.00 uur
- Dinsdag 11 oktober van 15.00 tot 22.00 uur
- Woensdag 12 oktober van 15.00 tot 22.00 uur.

EDITORS' CHOICE