ARTIKELKharma

Heftige thuisbioscoop

Naast exclusieve luidsprekers en kabels werkt Kharma op projectbasis soms ook aan andere beeld- en geluidsdragers. Zoals een high-end geluidsinstallatie in de Spyker C8 Aileron. Misschien nog ambitieuzer is de CinéMatrix, een thuisbioscoop rond het revolutionaire concept RIAR, ‘room in a room’. “Simpel gezegd”, zegt Jamy Vodegel, “bouwen wij een kamer in jouw kamer. Inclusief panelen, dak en uiteraard alle techniek. Het is compleet maatwerk.”

Tijdens de Kharma Experience konden bezoekers een voorproefje nemen in het high-definition hometheater ter waarde van zo’n anderhalve à twee ton. “Heftig hoor”, reageert een bezoeker na een bezoekje aan de exclusieve thuisbioscoop, “je weet niet wat je meemaakt.”

Het moet gezegd: de beleving in de serene CinéMatrix - alle elektronica is subtiel weggewerkt - is ongelooflijk intens. Zo beleef je de Black Symphony van Within Temptation en Het Metropool Orkest alsof je er zelf bij zit in Ahoy, maar dan met een veel beter beeld en geluid. Al heb je niks met deze muziek - zoals ondergetekende -, dankzij de CinéMatrix word je of je nou wilt of niet meegesleept door de orkestrale gothicmetal. En dat is misschien nog wel de grootste verdienste van de CinéMatrix. Al betwijfelen we of het trucje ook gewerkt zou hebben met Live in Atlanta van Destiny’s Child, die in het druk bezochte Kharma-bioscoopje ook klaar lag.

Binnenkort zullen we terug moeten naar Kharma, want deze CinéMatrix vraagt om een langer bezoek..!

Website
.

MERK

EDITORS' CHOICE