NIEUWS

Productenrange


Werner Ero | 21 maart 2015 | Fotografie Werner Ero

Om een zo volledig mogelijk beeld van deze nieuwe en vooruitstrevende producten te kunnen geven, neem ik in een kort overzicht nog even alle producten met ieder hun eigen doelmatigheid met u door.• Het meest onzichtbare Boldz product is absoluut Acoustistuc. Dit is op het oog een akoestisch transparante pleister die is te gebruiken op plafonds en wanden. Door een samenstelling van hoogwaardige, absorberende materialen in combinatie met een akoestisch transparante marmeren pleisterlaag, wordt een gemiddeld absorptiecoëfficiënt van a=0,6 bij een dikte van 5 cm gehaald.
• Het tweede product dat min of meer op natuurlijke wijze onzichtbaar in uw ruimte op zal kunnen gaan, zijn de AcoustiCurtainz. Oftewel akoestische gordijnen met een volledig normale look. Natuurlijk zijn gordijnen altijd al goed om galm in een ruimte te verminderen. Maar door een slimme samenstelling van meerdere lagen, werken deze gordijnen al op lagere frequenties waar normale exemplaren dat niet (meer) doen. Door het gebruik van wol en leer elementen geven de gordijnen iedere ruimte een huiselijk tintje. Met de optionele verduisteringsvoering is het zelfs mogelijk iedere ruimte volledig te verduisteren. Hierdoor is het omtoveren van een woonkamer, slaapkamer of andere ruimte in huis tot een home cinema, wel heel erg gemakkelijk. Bij het sluiten van de gordijnen zal de galmtijd dalen, reflecties van het glas verdwijnen en zal de ruimte donker zijn. Het eindresultaat is een goed gedefinieerd geluidsbeeld en een veel betere beleving. Mogelijk wat minder vanzelfsprekend is dat gordijnen ook goed werk doen in kantoren en restaurants. Situaties waar een goede spraakverstaanbaarheid eigenlijk onmisbaar is.• AcoustiChunkz is een revolutionair product dat staande golven in een ruimte elimineert. Iedereen die zich wel eens  heeft verdiept in akoestiek, weet dat laagfrequent geluid het moeilijkst onder controle is te krijgen. Hoewel het met enorme pakken minerale wol mogelijk is staande golven adequaat uit te schakelen, gaan dit soort grote absorptievolumes ook meteen ten koste van kostbare leefruimte. Tevens zal het nooit echt mooi tonen. De Boldz AcoustiChunkz zijn feitelijk breedbandig absorberende resonatoren die staande golven elimi neren tussen 50 Hz en 1 kHz. Resonatoren zijn in de regel smalbandig werkende elementen, maar de Chunkz hebben  een intern variabel veersysteem, waardoor deze elementen breedbandig hun werk doen. Door de twee diepte varianten te combineren, is het mogelijk een ruimte extra gemakkelijk te tunen.
•  Het volgende onderdeel AcoustiArtz, is op dit moment misschienwel het best geaccepteerde en vooral meest bekende akoestiekproduct op de markt. Feitelijk is het een custom print van een afbeelding die de klant kiest. Deze afbeelding wordt vervolgens gespannen op een hoogwaardig absorberend paneel dat je als schilderij aan de wand kunt hangen. Hiermee wordt niet alleen de breedbandige galmtijd van een ruimte verlaagd, maar neem je ook meteen storende reflecties weg. De inzetbaarheid is door het zeer decoratieve karakter dan ook enorm. Denkt u daarbij aan galmende woonkamers, kantoren, restaurants of kelderruimten. AcoustiArtz is in diverse diktes verkrijgbaar, zodat het spectrum waarin moet worden geabsorbeerd kan worden vergroot wanneer dit gewenst is.• Het voorlopig één na laatste product uit de Boldz reeks zijn de AcoustiWedgez, wigvormige panelen die breedbandig absorberen. Door de wigvorm zijn leuke combinaties te maken en doordat de Wedgez van dik naar dun lopen, absorberen zij een groot deel van het akoestische spectrum. Mede door de verschillende trendy afwerkingsvarianten als leer, wolvilt of zelfs bamboe stoffen, zien deze Wedgez er niet alleen fantastisch uit, maar zijn ze ook in iedere interieursetting in te passen.
• Het laatste te bespreken product zijn de AcoustiPanelz. Dit zijn feitelijk breedband absorbers die in verschillende maatvoeringen leverbaar zijn. Doordat de maten in gelijke stappen variëren, kan iedere ruimte akoestisch worden ingedeeld met een maatwerk uitstraling! Door vervolgens te variëren met verschillende materialen, kan de galmtijd tot het gewenste niveau worden teruggebracht zonder dat er zo’n vervelend dode of ‘over’ geabsorbeerde weergave ontstaat. De hoogtematen van de Panelz zijn gelijk aan die van de Chunkz en de Wedgez. Hierdoor is een combinatie van al deze producten geen enkel probleem en zal de ruimte er nog meer als één rustig geheel uit komen te zien. Nog een voordeel bij het inrichten van grote ruimtes, is dat er zelfs Boldz AcoustiPanelz van 3 meter lang zijn!

EDITORS' CHOICE