NIEUWS

Connected Home stap dichterbij


| 25 april 2015

“Smappee is sinds kort ook compatibel met IFTTT (afkorting van ‘If This Then That’), een webdienst waarmee je krachtige verbindingen kunt creëren tussen apps en apparaten die je dagelijks gebruikt,” zegt Stefan Grosjean, oprichter en CEO van Smappee. ”Zo kun je bijvoorbeeld je Philips Hue-lampen rood laten knipperen als het stroomverbruik in huis een bepaalde grenswaarde overschrijdt. Of jezelf een mailtje of sms’je laten toesturen als Smappee constateert dat het totale verbruik onder een bepaalde drempelwaarde zakt. Dit maakt het mogelijk eerder in te grijpen bij een eventuele stroomuitval. Tevens hebben we een open API (Application Programming Interface) ontwikkeld om ook andere partijen in de gelegenheid te stellen slimme toepassingen rondom Smappee te bouwen. Een principe dat ons na aan het hart ligt. Daarnaast werken we op dit moment hard aan de integratie van Smappee met Apple’s HomeKit, onderdeel van iOS 8: een communicatieprotocol waarmee domoticaproducten automatisch met Apple-producten kunnen ’praten’. Kortom: Smappee brengt de realisatie van het Connected Home een flinke stap dichterbij.”

Energiebespaartips
- Wie op 40°C in plaats van op 60°C wast, bespaart tot 50% energie.
- Een wasdroger met luchtafvoer verbruikt 10% minder stroom dan een condensdroger.
- Led-lampen zijn tot 80% zuiniger dan gloeilampen en gaan ongeveer 30 jaar mee.
- Een laptop verbruikt tot 70% minder stroom dan een PC.
- Een spelconsole verbruikt tot 10x meer stroom dan een dvd-speler bij het afspelen van een dvd.
- Koelkasten en diepvriezers uit de klasse A+++ leveren een energiebesparing op van 60% in vergelijking met toestellen uit de klasse A.
- De ideale koelkasttemperatuur bedraagt 5 tot 7 °C.
- Uit een volle koelkast of vriezer ontsnapt bij openen minder koude lucht; dat scheelt stroom.
- Telkens wanneer de deur van een oven geopend wordt, gaat 20% van de warmte verloren.
Smappee made by Smappee
Smappee is niet alleen de naam van de hier beschreven energiebuddy, maar ook de naam van de leverancier van het product. Dit in 2012 opgerichte bedrijf, gevestigd in Kortrijk (België), ontwikkelt innovatieve, gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossingen die erop gericht zijn minder stroom te verbruiken zonder aan comfort in te boeten. Oplossingen, zoals Smappee, waar zowel de consument als het milieu wel bij varen. Vandaar het motto: ‘Let’s win’. Als blijk van erkenning ontving Smappee onlangs het Henry van de Velde Label 2014 voor het kwalitatieve design van het gelijknamige product en de Deloitte Rising Star 2014 Award voor de innovatiekracht en het marktpotentieel van het bedrijf.
Prijzen
Smappee is verkrijgbaar via www.smappee.com en in de Apple Online Store. Prijs: 199,- euro, inclusief één comfortplug. Een doos met drie extra stekkers kost 34,95 euro, een doos met zes stuks 59,99 euro.

www.smappee.com/nl

EDITORS' CHOICE