Mogelijkheden voor de indeling

Over de mogelijkheden voor de indeling is ook nogal wat te vertellen. Martin legt uit: “Omdat de meubels van Emondo specifiek voor hifi- en AV-doeleinden worden gemaakt zijn er een flink aantal voorzieningen bedacht die dat gebruik eenvoudiger maken. Zo kan er in elk meubel een Technische Ruimte worden ingebouwd. Dat is een vak aan de achterkant van het meubel waar je niet alleen je stekkerdozen en eventuele adapters in kwijt kunt, maar bijvoorbeeld ook een NAS, als je streaming audio gebruikt. Deze ruimte kan met een scharnierend paneel worden afgesloten en in het geval van een NAS - die meestal een actieve koeling heeft - is er ook geluidsdemping en ventilatie mogelijk.

Op die manier kun je echt je hele set in één meubel integreren, wat volgens mij uniek is. We denken samen met de klant na over een optimaal kabelmanagement. In veel gevallen betrekken we daar ook de hifi-winkelier bij omdat hij de benodigde kabels kan leveren. Als je er een beetje slim over nadenkt kun je vrijwel al je bekabeling uit het zicht houden, maar door de eerdergenoemde openklappende panelen kun je er toch heel gemakkelijk bij als er iets veranderd moet worden. Bovendien houden de panelen aan de achterkant je apparatuur veel beter stofvrij.”

Omdat de meubels ook aan de voorkant afgesloten kunnen worden met deuren en kleppen is er een hoogwaardige, geïntegreerde oplossing voorhanden voor doorvoer van de infrarood signalen van de afstandsbediening. Dit zal altijd vooraf besproken worden omdat het achteraf lastig in te bouwen is. Als er voor lades wordt gekozen zullen die voorzien worden van een soft-close systeem, openvallende kleppen krijgen een gedempte gasveer en met de stelvoetjes is het meubel perfect en rotsvast horizontaal te plaatsen. Alles om het gevoel van luxe te optimaliseren. Ook kan er een TV-lift worden ingebouwd, of een soundbar, de lijst van opties is lang.

In de praktijk
Bij Hifi Solutions zijn een paar meubels van Emondo te vinden. Om klanten een idee te geven van hoe het in de praktijk uitpakt worden ze niet alleen statisch gedemonstreerd, maar ook volop gebruikt. Volgens eigenaar Rik Oldersom zijn features als de keus voor een eigen indeling en afmeting, de Technische Ruimte en de weldoordachte positionering van de gaten voor kabeldoorvoer in de praktijk erg fijn om mee te werken.

Ook over de wat meer ‘emotionele’ zaken als de impact die het meubel heeft op de geluidskwaliteit van de set die er in staat is hij enthousiast. “Het is volgens mij de eerste keer dat ik een speciaal voor dat doel ontworpen high-end AV-meubel heb dat er niet zo uitziet, maar zich wél zo gedraagt. Daarom durf ik met een gerust hart zo’n meubel te verkopen bij een kostbare set. Ik ben met Martin in zee gegaan omdat ik vond dat zijn product past bij de kwaliteit en de service die ik zelf ook lever. In deze samenwerking doet iedereen waar hij het beste in is. Ik verkoop het, Martin ontwerpt het, en de klant krijgt vooraf altijd keurig een 3D tekening op basis van het besproken ontwerp. Iedereen tevreden…”

Prijs
Omdat elk meubel volkomen uniek is, en er zo enorm veel mogelijkheden voor indeling en afwerking zijn, kun je er heel moeilijk een prijskaartje aanhangen. Daarom wordt er altijd met een prijsopgave vooraf gewerkt. Met de toezegging dat ik er een hele grote slag om de arm bijgeef weet ik Martin een vanaf-prijs van ongeveer 1300 euro te ontlokken. Dat is uiteraard inclusief deskundige montage en plaatsing. Echt goedkoop is dat natuurlijk niet, maar de kwaliteit en functionaliteit van een Emondo meubel zijn dan ook absoluut eersteklas. En ga bij een luxe meubelmaker eens informeren wat een tot op de millimeter op maat gemaakt dressoir of wandmeubel kost…

Neem maar eens een kijkje op de website van Emondo, of loop als je in de buurt bent eens binnen bij Hifi Solutions.

EDITORS' CHOICE