NIEUWS

Raakvlakken

Max Delissen | 16 mei 2015

“De keuze daarvoor was niet zo vreemd, raakvlakken met de medische wereld zijn er genoeg. Omdat ik jarenlang van dichtbij had meegemaakt wat er allemaal fout kan gaan bij het aanleggen en integreren van systemen kon ik op een iets andere manier opnieuw van mijn hobby’s mijn werk maken. Want naast planning en strategie ben ik ook een groot muziek- en filmliefhebber. In de Custom Install heb je het over de ultieme ontzorging door middel van gebruiksvriendelijke oplossingen. De klant wil een naadloos werkend systeem waarbij de techniek in dienst staat van het comfort, en als er dan toch een keer iets aan de hand is verwachten ze een snelle en accurate oplossing.



Daarom zijn de producten die we als Spark aanbieden altijd ondergeschikt aan het bedrijf. Daar bedoel ik mee dat de filosofie en de werkwijze die we bij Spark hanteren altijd terug te vinden moeten zijn in de producten waarmee we werken. Wij geven garantie op de installatie, en daarmee bedoel ik niet alleen de spullen, maar eigenlijk vooral het werk. We zorgen vóóraf dat een systeem klopt, met betrouwbare apparatuur en bewezen technologie. En mocht er dan toch een keer iets niet werken dan zorgen we dat het wél gaat werken. Ik heb er een enorme hekel aan als we de verwachtingen die met de eindgebruiker zijn overeengekomen niet goed hebben kunnen invullen.



Daarom hebben we ook een trainingsprogramma opgezet voor de installateurs die onze producten gebruiken. Daardoor krijgen ze niet alleen een betere kennis van het product, maar zo hopen we ook die vonk, die ‘spark’ in hen wakker te maken, zodat ze met dezelfde passie hun werk gaan doen als wij. Dat is best een investering, maar het werkt uitstekend. Spark staat voor integraaldenken, voor kwaliteitsdenken. En niet als loze marketingpraat, maar als bedrijfsmissie. De eisen die we aan onszelf stellen gelden ook voor onze dealers. Als ik goed om me heen kijk en de trends een beetje volg zie ik dat consumenten langzaamaan ook weer een bepaald gevoel voor kwaliteit terugkrijgen. Er wordt minder op de prijs gelet en meer op de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Spark is naast distributeur dus ook consultant én opleider en we streven er bij elk project naar dat dit aan het eind van de keten, bij de consument, merkbaar is.”

Dolby Atmos
Na het gesprek neemt Ân me mee op een kleine rondleiding door het huis. Aan de achterkant is een flink stuk aangebouwd, maar zodanig dat het monumentale huis perfect in originele staat kan worden teruggebracht. We dalen af in het souterrain waar zich behalve een gastenverblijf ook een volledig ingerichte Dolby Atmos bioscoop bevindt. “Die gebruiken we niet alleen voor onszelf,” zegt Ân. “Onze klanten mogen hier ook komen kijken om te zien hoe wij vinden dat je zoiets moet opbouwen. We hebben al in diverse grote bioscopen geluidssystemen mogen aanleggen, dus we hebben inmiddels aardig wat ervaring. Geluid is toch wel onze voornaamste business, maar uiteraard leveren we er de systemen bij waarmee je ook je verlichting en verwarming of security op afstand kunt bedienen. Daarvoor gebruiken we het zeer innovatieve Elan-systeem, dat zowel met eigen afstandsbedieningen en muurpaneeltjes met touchscreen werkt als met een soepel werkende app op je smartphone of tablet.” Uiteraard krijg ik ook een demo te zien en vooral te horen, en ik ben onder de indruk van de levendigheid en de impact die het systeem heeft. Misschien toch maar eens een lijstje vragen van bioscopen waar Spark het geluid heeft gedaan.



Bevlogenheid
Het was een bijzondere ervaring om bij een distributeur thuis op bedrijfsbezoek te gaan. Volgens Ân is het in zijn huis vaak gezellig druk en lijkt het, op z’n Brabants gezegd, een soort Zoete Inval. “Daar hou ik van,” zegt hij met een twinkeling in zijn ogen. “Dan gebeuren er tenminste dingen. Ik woon op mijn werk en ik werk waar ik woon, en ondertussen doe ik wat ik het allerliefste doe, veel mooier kan ik het me niet voorstellen!” Tijdens de thuisreis denk ik nog eens na over die gepassioneerdheid. Die zit volgens mij écht in het DNA van het bedrijf. En dat móét van invloed zijn op de mensen waar Spark mee samenwerkt. Het is in elk geval duidelijk dat de bedrijfsnaam niet beter gekozen had kunnen zijn…

www.sparksite.nl


EDITORS' CHOICE