ARTIKELSavant

In de praktijk

Een systeem kan nog zoveel beloven, maar het enige wat echt telt zijn de praktijkervaringen van de eindgebruiker. In geval van het Savant systeem is dit doorgaans na de installatie en implementatie voornamelijk gemak, overzichtelijkheid en betrouwbaarheid. Want in plaats van het doorlopen en configureren van allerlei gecompliceerde protocollen, blijkt een Savant implementatie naadloos aan te sluiten bij alle andere taken en bezigheden waar u uw tablet of smartphone al dagelijks voor gebruikt. Zo kan van alle ruimtes in huis in één oogopslag zichtbaar worden gemaakt waar er lampen branden, wat voor muziek of beeldbestand(en) er speelt en hoe warm het er is.Met Savant scenes kunnen veel verschillende situaties met één druk op het beeldscherm direct worden ingesteld en gewisseld. Van opstaan tot het slapen gaan, dinner, relaxen, buiten genieten op de patio, film kijken, lezen, of met een andere activiteit bezig zijn. Voor ieder moment is een vooraf ingesteld scenario direct beschikbaar, wat al snel tot een ongekend hoog gevoel van welbevinden zal leiden. Uiteraard kan iedere scene ook in een handomdraai door de gebruiker zelf weer worden gewijzigd, aangepast en eventueel worden opgeslagen. En dit alles zonder zoeken of nadenken, maar heel intuïtief, trefzeker en precies gepast voor wat u zelf op dat moment voor ogen heeft.Een belangrijk aspect van Home Automation en zeker bij een Savant systeem, is de mate waarin een systeem met u ‘mee kan denken’ en binnen ingestelde marges, de situatie voor u kan aanpassen. Want is het niet heerlijk als bij het wakker worden het huis al op een aangename temperatuur is, met een druk op de knop of voorgeprogrammeerd de gordijnen langzaam openschuiven en u in de keuken meteen het nieuws op de juiste zender kunt beluisteren? Een extra meerwaarde wordt nog gevormd door het feit dat een Savant systeem zelfs rekening met seizoens- of weersinvloeden buitenshuis kan houden! En er is meer…
Wat de verschillende media betreft haalt u met dit Home Automation systeem echt de hele wereld in huis. Want of u nu bijvoorbeeld HD video van bijvoorbeeld Netflix wilt streamen of ergens Apple TV wilt kijken. U bepaalt helemaal zelf waar en op welk moment u wat wilt zien. Een aspect waarin een professioneel opgezet systeem zich vaak onderscheid van de goedkopere en minder uitgebreide broeders, is het facet beveiliging. Met Savant is het namelijk binnenkort zelfs mogelijk dat u meldingen doorkrijgt die uw aandacht vereisen. Zoals het vergeten af te sluiten van de voordeur of andere vooraf in te stellen activiteiten waar u graag van op de hoogte wilt zijn of blijven. Met het optionele Savant Plus pakket kunt u zelfs waar dan ook op de wereld de volledige toegankelijkheid en informatiestatus van uw huis zichtbaar maken of zelfs regelen! Maximaal comfort en probleemloze zekerheid op ieder moment van dag en nacht.Een hele sterke eigenschap van het Savant systeem is dat het door zijn modulaire opzet in twee prijs- en implementatiegradaties (Smart System en PRO Series), Home Automation voor een grote groep mensen betaalbaar en bereikbaar heeft gemaakt. Zo is er al een Smart systeem vanaf 1400 euro en is deze uit te breiden tot maximaal 12 audio zones, 8 video zones en maximaal 24 afstandsbedieningen. Dit kunnen smart-phones, tablets of hard button remote controls zijn. Wanneer een woning of project om nog meer functionaliteit vraagt, kan op de PRO Series worden overgestapt. Hiermee kunnen zelfs de grootste residentiele of zakelijke projecten worden gerealiseerd en zijn de uitbreidingsmogelijkheden praktisch onbegrensd.


Een belangrijk gegeven omtrent de door Savant bereikte kwaliteit, is dat het merk sinds de zomer van 2014 onder de vleugels van Bowers & Wilkins Benelux valt. Iets wat beslist geen sinecure is omdat Bowers & Wilkins altijd een hoge maatstaf aangaande de productkwaliteit, betrouwbaarheid, uitstraling, etc. vereist. Een tweede belangrijke factor zijn de synergie voordelen die Savant bied in combinatie met zowel de eigen Bowers & Wilkins producten als de andere merken in het portfolio.

Conclusie 
Wat ik bij het testen van enkele muziek streaming producten in zusterblad Music Emotion ook al heb vermeld, gaat dit keer ook op voor het Savant Home Automation systeem. Oftewel maximale gebruiksvriendelijkheid bij zo min mogelijk ongewenste afleidende kwesties. Dit soort producten en diensten zijn immers bedoeld en ontworpen om ons het leven te vergemakkelijken en niet juist nog meer gecompliceerd te maken! Dat Savant daarbij ook flink leunt op de intuïtieve bediening van Apple producten en daar volledige aansluiting bij vind, is voor mij zeker een extra grote plus. Voeg daarbij een snelle en heldere implementatie, een trefzekere en probleemloos werkende app en een totaalsysteem wat een bewezen grootste klanttevredenheid van de complete Home Automation markt bezit en het moge duidelijk zijn dat ik iedereen met dit soort plannen adviseer het Savant systeem in zijn besluitvorming eens mee te nemen.

www.savant.com

MERK

EDITORS' CHOICE