REVIEWT+A

Review T+A - PA 2500 R versterker

René van Es | 27 oktober 2015 | T+A

De PA 2500 R versterker is technisch gezien gelijk aan de half zo hoge PA 2000 R. Die extra ruimte is nodig om voldoende koeling te verkrijgen voor een nominaal vermogen van 2x140 Watt aan 8 Ohm oplopend tot 2x560 Watt aan 2 Ohm. Dat het vermogen verdubbelt als de impedantie van de luidspreker halveert, geeft aan welke kwaliteit de voeding heeft. Er zijn niet zoveel versterkers die een dergelijke vermogensreserve kennen, ook niet op dit prijsniveau. De PA 2500 R heeft dat vermogen beschikbaar over een bandbreedte van 1 Hz tot 150 kHz, binnen +0 en -3dB.



De PA 2500 R kent nogal wat mogelijkheden die zowel met de afstandsbediening als op het front in te stellen zijn. Denk aan bronnamen, display helderheid en informatie, energiebesparing, bi-wire optie, pre-out en pass through. Interessant wordt het als ik ontdek dat er een toonregeling beschikbaar is die niet alleen opgesplitst is in laag en hoog, maar zelfs per kanaal ingesteld kan worden. Zodat kleine onvolkomenheden in de akoestiek op te vangen zijn.



Op de achterzijde vinden we drie gebalanceerde ingangen voor XLR stekers en vier ongebalanceerde ingangen voor RCA stekers. Er is een pre-out beschikbaar, zowel gebalanceerd als single ended. Er zijn trigger busjes en de dedicated link van T+A ontbreekt niet. Tevens is er een LAN aansluiting voor software updates en communicatie met smart home toepassingen. Voor de luidsprekers zijn er per kanaal twee paar aansluitingen beschikbaar die zowel spades als banaanstekkers accepteren. Op de voorzijde ontbreekt een hoofdtelefoonaansluiting niet voor de liefhebbers. Leuk is het ronde venster op de bovenkant van de versterker die een blik in het inwendige mogelijk maakt, alleen vind ik het daarop aangebrachte T+A logo veel te groot. Zeker in relatie tot het stijlvolle uiterlijk van het frontpaneel.

MERK

EDITORS' CHOICE