NIEUWS

Voorbeschouwing High End München 2016: pagina 2


Jasper Mijwaard | 03 mei 2016

Mission

Het zal geen verrassing zijn: Mission neemt de vorige maand aangekondigde LX-serie mee. Deze nieuwe budgetserie bestaat uit vijf minimalistisch ogende luidsprekers. Meer informatie lees je in het bericht dat we eerder publiceerden.

Musical Fidelity

De M6 serie wordt uitgebreid met de all-in-one Encore 255. Maar in München zal ook de Encore Connect voorversterker worden gepresenteerd: een cd-speler, cd-ripper, netwerkspeler en internetradio in één behuizing. Introductieprijzen liggen rond de €5.300 (Encore 255) en €4.300 (Connect).

Neat Acoustics

Het prototype van de Iota ALPHA was een grote hit op de Bristol Audio Show eerder dit jaar en in München laten ze the real deal zien. Het Britse merk is hier nog niet veelvuldig te krijgen, maar dat zou zomaar eens kunnen veranderen…

Oppo

Het Chinese merk Oppo kennen we vooral van hun high-end hoofdtelefoons waar we erg enthousiast van kunnen worden. Maar nog geen week geleden heeft Oppo ook hun eerste draadloze multiroomspeaker, de Sonica, aangekondigd. Deze luidspreker maakt gebruik van kamercorrectie-software van Dirac, niet de minste dus. Wij zijn erg benieuwd!

RHA

Het grote voordeel van alleen hoofdtelefoons en in-ears maken, zoals het Schotse RHA, is dat het niet zoveel ruimte inneemt. Dat is niet alleen goedkoop in opslag, maar je kunt ook nog eens makkelijk al je producten meenemen naar een beurs. In de ruimte van RHA vind je dus de instap S-serie, de duurdere hi-res MA serie en natuurlijk de top of the bill T serie.

Scansonic

Scansonic zal een nieuwe luidspreker uit de MB-reeks presenteren: de MB5. Er is nog geen informatie over bekend, behalve dat het een kleinere variant van de MB6 is. Even afwachten dus.

Sonus Faber

Van Sonus Faber tot zover nog geen officiële aankondigingen, maar de verwachtingen liggen hoog: in 2014 was de Lilium te bewonderen en vorig jaar stond de Chameleon-serie centraal. Na de aankondiging van nieuwe budgetreeks van de Italiaanse fabrikant, de Principia, hopen we eigenlijk dat we daar het één en ander van kunnen beluisteren. En als we er toch zijn, kunnen we misschien ook even de de Pryma op ons hoofd zetten…

Soulution

Op hifi.nl kon je al eerder lezen over Soulution’s nieuwe versterker die deze week gepresenteerd gaat worden, de 511. Deze €25.000 kostende versterker heeft behoorlijk indrukwekkende specificaties, maar nog niet alles is bekend. Lees hier wat er tot zover bekend is.

Technics

De nieuwe SL-1200G draaitafel zal ongetwijfeld de meeste aandacht krijgen, maar dat is niet het enige wat Technics op High End München heeft te bieden. Je kunt namelijk ook een blik (en oor) werpen op de EAH-T700 hoofdtelefoon, de Reference R1 en de G30 serie.

Wilson Benesch

De eerste luidspreker met gekleurde koolstofvezel – dat is wat Wilson Benesch introduceert op de High End beurs. De A.C.T. One Evolution P1 zou qua prestaties en looks wel eens net zo indrukwekkend kunnen zijn als de lange naam, want er is flink wat inspiratie gehaald uit de motorsport. Van het hi-tech Hypetex materiaal tot de beschikbare kleuren, waaronder ‘Enzo red’. 

EDITORS' CHOICE