REVIEWPanasonic

Design & Features

Een ranke verschijning, zoals ik al eerder opmerkte. Met een diepte van slechts 97mm, een hoogte van 680mm en een breedte van 1020mm biedt dit plasmascherm groot beeld in een bescheiden behuizing. Het design van de Panasonic TH-42PV70 is uiteraard een subjectieve kwestie, de een zal vallen voor de vrij sobere uitstraling terwijl een ander wellicht wat meer ‘style’ apprecieert? Zowel de behuizing als de rand om het paneel is zwart, waarbij de rand ‘glossy’ is. Uitgestrekt over de gehele breedte van het scherm bevinden zich, aan de onderkant, de luidsprekers achter een naar binnen gebogen ‘grille’. Het plasma televisietoestel wordt standaard geleverd met een zwarte plaatsingsvoet waarop het scherm stevig gemonteerd kan worden.

Panasonic TH-42PV70

Wat betreft aansluitingen zijn de mogelijkheden beperkt maar de beschikbare aansluitingen zullen in de meeste situaties volstaan: Een tweetal 21 pins scart aansluitingen waarover S-Video, RGB en Q-link signalen worden geaccepteerd en een component aansluiting welke een resolutie tot maximaal 1080i slikt. Alle overige resoluties tot 720p worden in progressive formaat geaccepteerd. De twee HDMI aansluitingen accepteren beeldsignalen van 480i tot en met 1080p, enkel in de 50Hz en 60Hz scanfrequenties dus 1080p24 wordt niet ondersteund!

Panasonic TH-42PV70

Zowel de HDMI als de component ingangen hebben een lichte overscan van ongeveer 2,5%. Een PC aansluiting is te vinden in de bekende Mini D-sub aansluiting waarover een XGA signaal ontvangen kan worden. Een discrete S-video of composiet aansluiting is op deze plasmatelevisie niet te vinden. Op zich geen ramp daar dit soort inferieure beeldsignalen op een dergelijk scherm toch nauwelijks gebruikt zullen worden. Maar voor mensen met bijvoorbeeld een wat oudere camcorder wellicht een gemis?


EDITORS' CHOICE