REVIEWJamo

De i300 in gebruik

Redactie HiFi.nl | 24 januari 2008 | Jamo

De draaiknop bedient zoals gezegd het volume, dat met een fraai rijtje helderblauwe led`s wordt weergegeven. De linkerdrukknop vermeld het bijschrift "sub", en aktiveert de separate volumebediening van de subwoofer. Door het knopje in te drukken, en vervolgens de volumeknop te draaien, is het niveau van de subwoofer apart te regelen ten opzichte van de satellieten. Het rechter drukknopje heet "mute". Het moge duidelijk zijn welke functie daarachter schuil gaat. Ook is er op het dockingstation een S-VHS uitgang voorhanden, maar het bijgeleverde kabeltje is aan de korte kant.

Het volume kan overigens ook met de meegeleverde afstandsbediening worden geregeld. Ook kan er tussen nummers geskipt worden, en kan de iPod op pauze gezet worden. De afstandsbedieining is erg klein, en licht. Er wordt dan ook een halskoordje bijgeleverd, want kwijtraken is met zo`n klein dingetje natuurlijk een gevaar. De afstandsbediening werkt overigens met radiogolven in plaats van infrarood, wat bediening uit vreemde hoeken, en zelfs vanuit een aangrenzende kamer mogelijk maakt.

Het aansluiten van de i300 is zo eenvoudig dat het voor veel mensen waarschijnlijk niet nodig zal zijn om hiervoor de gebruiksaanwijzing te raadplegen. Alles kan echt maar op één manier worden aangesloten, zodat vergissingen uitgesloten zijn.

De geluidskwaliteit is de grootste verrassing. Zeker omdat het volume van de subwoofer eenvoudig separaat in te stellen is, heb je binnen no-time een behoorlijk afgewogen en volwassen geluid, waarbij vooral de ruimtelijkheid boven verwachting is. Ook het laag is, zeker gezien de relatief bescheiden afmeting van de sub, diep en krachtig, met redelijk wat contour.

De i300 heeft in deze prijsklasse weinig concurrentie. Jamo heeft met dit 2.1 docking-system een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding bereikt. Het bedieningsgemak, het fraaie uiterlijk en de zeer goede geluidskwaliteit zijn de belangrijkste ingrediënten van de internationale zegetocht die dit systeem op dit moment maakt.
 


Belangrijkste kenmerken

Systeem:
2-weg (sat) - Basreflex (sub)
 
Woofer:
76 mm (sat) - 165 mm (sub)
 
Tweeter:
19 mm (sat)
 
gewicht:
8,3 kg
 
Afmetingen (HxBxD):
91x91x92 mm (sat) - 250x250x250 mm (sub)
 
Versterkervermogen:
150Watt + 2x75Watt
 
Frequentiebereik:
45-20.000 Hz.


Prijzen en beschikbaarheid

De Jamo i300 is bij geautoriseerde dealers verkrijgbaar in de kleuren hoogglans zwart en hoogglans wit. De adviesprijs is 399,95 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE