REVIEWB&W

Radio


Timo Schuurbiers | 20 juni 2008 | B&W

Wat betreft de internet radio stations ging er een nieuwe wereld voor me open. Natuurlijk wist ik van het bestaan af en heb vanuit laptop/pc wel eens een radiostation beluisterd. Maar het aanbod via de Logitech Squeezebox™ is zeer groot. En dat is dan nog het understatement van het jaar.Nadeel is dat je op basis van de informatie / tag van zo’n radiostation niet veel meer weet dat er hoogstwaarschijnlijk een bepaald soort muziek wordt gedraaid. Veelal is dat ook zo, maar soms ook toch weer niet. Vreemd genoeg worden er veel radiostations in de verkeerde ‘genre’ map geplaatst, waardoor je The Beatles hoort als je Tiësto verwacht.

Een redmiddel is dan om radiostations uit een top 500 van ‘Staff picks’ (=aanraders) te selecteren. Als je dan een radiostation naar je hart hebt gevonden, zorg er dan voor dat je deze direct als favoriet markeert, want de volgende dag heb je geen flauw idee meer naar welk station je aan het luisteren was.

Hét grote pluspunt van internet radio is natuurlijk het ontbreken van muziek-aan-elkaar-pratende dj’s, maar er zijn ook mensen die daarom juist naar die radiostations luisteren. Het blijft wikken en wegen in het leven.
Afscheid nemen bestaat niet
In theorie kun je met deze Squeezebox™ Duet gemakkelijk afscheid nemen van je metershoge CD verzameling én tuner. Tóch blijft de hunkering naar een CD schijfje zeer groot en daardoor zal een grote groep mensen de Squeezebox™ Duet eerder als een zeer welkome aanvulling zien op dan als vervanger van hun huidige muziekset.

Belangrijkste kenmerken:
Squeezebox™ afstandbediening
6 cm (2,4 inch) kleurenscherm LCD TFT
Li-ion-batterij (oplaadbaar)
Ingebouwde draadloze 802.11b/g adapter

Squeezebox™ ontvanger
Digitale optische, coaxiale en analoge connectoren
24-bits high fidelity DAC van Wolfson
Speelt MP3, AAC, WMA, Ogg, FLAC, Apple Lossless, WMA Lossless en WAV
Ingebouwde draadloze 802.11b/g adapter
10/100 Mbps ethernetpoort

Daarnaast krijg je twee jaar fabrieksgarantie en volledige (online) productondersteuning.

Prijs en beschikbaarheid
Adviesprijs van de Logitech Squeezebox™ Duet is 399 euro, en is verkrijgbaar bij geautoriseerde Logitech dealers.

MERK

EDITORS' CHOICE