REVIEWSony

Luisteren

Paul Delissen | 03 juli 2008 | Sony | Importeur: Sony Nederland

De geluidskwaliteit van de luidsprekers valt me, eerlijk is eerlijk, een klein beetje tegen. Zoals ik al aangaf zijn de speakers niet echt groot. Ze zien er wel vriendelijk uit, maar het klinkt een beetje dun. Gelukkig niet zo dun als het hardboard-achtige materiaal van de luidsprekerkastjes of de bedrading, maar toch gewoon wat dun. Goed, het totale systeem kost zo’n duizend euro dus er moet ergens op bezuinigd worden, maar ik denk dat Sony hier meer van had kunnen maken. De equalizer werkt tot mijn teleurstelling alleen met presets. Ik gruw eerlijk gezegd van zo’n beperking maar met de instelling “rock” kan ik wel leven. Het benaderen van de harde schijf en het vinden van tracks is eenvoudig. De bediening via de ook zeer fraai vormgegeven afstandsbediening is hier intuïtief genoeg voor, waarvoor hulde.
Ook op deze Sony is een systeem voorhanden om muziek in te delen in categorieën, of stijlen, of stemmingen. Ik vind dit zelf niet zo fantastisch (ik zoek liever zelf mijn lijstje bij elkaar) maar het kan wel makkelijk zijn voor een feestje bijvoorbeeld. Over feestje gesproken; de “party” mode geeft de mogelijkheid om dezelfde muziek op beide (of meer) units weer te geven. Zo heb je overal dezelfde muziek.


 
Dan eens zien wat client er van maakt. Nou, dat gaat prima! Ziet er ook zéér gelikt uit, aansluiten is een makkie en de verbinding met de hoofdunit is snel gevonden. En ook hier vind ik net zo intuïtief mijn weg naar de opgeslagen albums. En de geluidskwaliteit vind ik voor het gewicht en formaat heel prima. Echt niks mis mee voor op de slaapkamer. Leuke extra op deze unit is de internet radio. Er is een flinke lijst met zenders, eigenlijk allemaal toegespitst op één bepaalde muzieksoort of thema. Op de display zie je ook informatie over de bitrate van de aangeleverde uitzending. Wat me wel erg bevreemdt is dat deze internetradio alléén op de ‘tweede’ speler zit. Of zou Sony dit gedaan hebben omdat de feitelijk toch wat lage bitrate van deze uitzendingen op de ‘kleine’ speler niet zoveel uitmaakt? Dus omdat die uitzendingen op de hoofdunit met betere speakers te slecht zou klinken? Lijkt me niet ondenkbaar, maar het is toch jammer dat sommige best leuke zenders nu alleen op bijvoorbeeld de slaapkamer beluisterd kunnen worden. Prettig is ook timer/wekker functie. Hiermee heb ik me heerlijk relaxed laten wekken met een favoriet Porcupine Tree album. Ook in dit geval is de muziek of cd fysiek helemaal niet aanwezig op deze unit, maar vlot en probleemloos weergegeven vanaf de harde schijf beneden.


EDITORS' CHOICE