REVIEWShure

Klank

Guido de Kanter | 18 september 2008 | Shure

Net als de AKG K414P voor hem, beoordeel ik de SE420 ook weer op de tienpuntsschaal waarlangs ik hoofdtelefoons afmeet. Daarop vertegenwoordigt 5 het niveau van de bij iPods geleverde Apple oortelefoon, en is 10 het niveau van de legendarische Sennheiser HD 580 Precision. Aan beide wordt de kandidaat getoetst. (Elven en zelfs twaalven zijn in dit systeem niet uitgesloten!)



Zoals ik stiekem al had verwacht blinkt Shure`s kandidaat uit met zijn laagweergave. De bas is dieper en luider dan bij bijna alle in-ear koptelefoons. Vergeleken met goede `grote` hoofdtelefoons is het laag van de Shures nog steeds wat aan de slanke kant, maar het weet volop te bevredigen.

Fantastisch is de detaillering, die op het niveau ligt van de grote Sennheiser HD 580 Precision.
Tonaal is de eerste indruk er een van evenwicht en gelijkmatigheid. Wel geeft een lichte nadruk in het middenhoog aan s-klanken en bekkens een artificieel karakter. Dit resulteert ook in een zekere scherpte.

De SE420 laat dan ook een gemengde indruk achter. In de som van zijn klankmatige eigenschappen brengt Shure`s SE420 het tot een 8.




Conclusie


Hij is gezegend met een goede bouwkwaliteit, kent een royale leveromvang en is duidelijk ontwikkeld door een bedrijf met veel technische know-how. Dat alles maakt het extra jammer dat de Shure SE420 klankmatig enigszins teleurstelt. Hij klinkt goed, maar voor de forse aanschafprijs had het minimaal een puntje meer mogen zijn dan de 8 die deze Shures binnenslepen.


EDITORS' CHOICE