REVIEWJamo

Opstellen

Max Delissen | 13 november 2008 | Jamo

Omdat de woofer aan de zijkant van de kast zit wordt de nieuwe eigenaar van deze luidsprekers geconfronteerd met de keuze op hij de woofers aan de binnenkant wil hebben, of aan de buitenkant. Afhankelijk van de opstelling zal de keuze moeten worden bepaald. Dat is een kwestie van uitproberen overigens, er is geen vuistregel die voorschrijft hoe dit het beste klinkt. In onze luisterruimte werd gekozen voor een opstelling met de woofers naar buiten gericht.

In de verpakking van de luidsprekers zit overigens ook een uitgebreide montageset voor de meegeleverde spikes. Die worden namelijk niet direct onder de kast gemonteerd, maar in gelakte stalen beugels die links en rechts een centimeter of 4 uitsteken. De `voetafdruk` van de kast wordt daar dus een stuk breder van, wat de stabiliteit flink verhoogt. Handig én veilig als er soms kleine kinderen door de huiskamer hollen. Omdat de spikes in hoogte verstelbaar zijn (én daarna te fixeren!) kunnen de redelijk zware kasten van 24 kilo per stuk ook op een ongelijke vloer stevig worden neergezet.

De aansluitingen voor de luidsprekerkabels accepteren blanke draad, spades of banaanpluggen, zijn mechanisch van uitstekende kwaliteit, en geschikt voor bi-wiring of bi-amping. Alleen is het ook hier zaak om, bij aansluiting van slechts één paar kabels, de  veel te dunne metalen verbindingsplaatjes tussen de bovenste en onderste aansluitingen te vervangen door een fatsoenlijk stukje luidsprekerkabel. Neem van mij aan, dat klinkt echt beter.

MERK

EDITORS' CHOICE