A1 CD Pro

De cd-speler kent eenzelfde vormgeving als de A1 en vormt visueel een ideale partner voor de versterker. Uitgerust met een zeer hoogwaardig Philips CD Pro 2 loopwerk en een 24-bit 192Khz upsampling DAC, heeft de speler alles in huis om echt muziek te maken. De speler is niet, zoals bij bijna alle concurrenten het geval is, voorzien van een cd-lade. Het loopwerk van de A1 CD Pro is vast gemonteerd en wordt zichtbaar door het grote, centraal geplaatste perspex deksel te openen. Consequentie is dat de speler alleen in een rack of kast geplaatst kan worden wanneer er minimaal 25 centimeter ruimte in hoogte beschikbaar is.

Musical Fidelity A1 CDPRO

Na het plaatsen van een cd op het loopwerk dient de meegeleverde magnetische puck op het cd’tje gelegd te worden. Handelingen die een haast analoog gehalte vertegenwoordigen. Midden op het front is de display te vinden. Die oogt wat ouderwets, maar past daardoor goed bij de retro look van de speler. Net als op de versterker is de cd-speler voorzien van slechts zes toetsen in mini formaat. Door de blauwe bedrukking op de zwarte kast is jammer genoeg nauwelijks te zien wat de functie is.

Musical Fidelity A1 CDPRO

Gelukkig kunnen alle functies met de meegeleverde afstandsbediening geactiveerd worden, zodat het slechts een ondergeschikt kritiekpunt is. De achterzijde is lekker “schoon”, met een aansluiting voor een geaard netsnoer, een set vergulde cinch aansluitingen voor analoog signaal, een optische en een coaxiale digitale uitgang.

Aansluiten en opstellen

Begonnen is met de A1 CD Pro, aangesloten op mijn referentie set bestaande uit vM versterkers, Audiovector S3 Signature speakers, Siltech SQ88 G5 Classic interlinks en Inakustik LS1002 luidsprekerkabels. De versterkers zijn ontkoppeld van de ondergrond met Quadraspire QX25 voetjes. Netsnoeren zijn van Supra, type Lorad, en op hun beurt aangesloten op Inakustik AC1506 verdeeldozen. De stroom is zo schoon mogelijk en komt rechtstreeks via een aparte groep vanuit de meterkast, waarin een AHP klankmodule geplaatst is.

Musical Fidelity A1 Versterker

Later wordt een set up gemaakt bestaande uit de A1 versterker en A1 CD Pro, met elkaar verbonden middels een Sharkwire SC-L03 zilveren interlink. Speakers blijven hetzelfde, alleen worden de Inakustik luidsprekerkabels vervangen door vM SC3R. Beide apparaten zijn vrijstaand opgesteld, omdat vooral de versterker veel warmte ontwikkelt. Houd hier bij aanschaf zeker rekening mee, opstellen in een afgesloten kast is geen optie! Genoeg gepraat, het wordt tijd om de muziek het woord te laten doen.

MERK

EDITORS' CHOICE