REVIEWB&W Range

Aluminium kast

B&W heeft bewust gekozen voor aluminium als kastmateriaal. Het is licht in gewicht, tegelijkertijd sterk en stijf. In combinatie met de gebogen zijkanten zorgt dat voor een perfecte basis waarin de units geplaatst kunnen worden. Bijkomend voordeel van het gebruik van aluminium is dat de wanden dunner zijn dan bij conventionele materialen, waardoor de netto kastinhoud groter is bij gelijkblijvende buitenmaten.

Gedeeltelijk verzonken in de bovenplaat ligt de aluminium dome tweeter in de gepatenteerde Tapering tube uitvoering. De overige units worden afgedekt met een afneembaar front dat qua vorm exact aansluit op de gebogen kast. De tweeters blijven naakt en lijken net twee spiedende ogen die je aankijken wanneer je muziek luistert. Verscholen achter het front zijn naast de units de baspoorten te vinden. De XT8 is een echte drieweg speaker en is voorzien van de voor B&W zo kenmerkende geel gekleurde geweven Kevlar midrange unit. Verder is de speaker uitgerust met twee lage tonen units met elk een doorsnede van 5 inch. In combinatie met twee baspoorten, natuurlijk uitgevoerd in de typische golfbal structuur, zorgen zij ervoor dat deze slanke zuil toch een stevig laagfundament kan neerleggen, het opgegeven frequentiebereik is 40Hz tot 22kHz. B&W voorziet, als één van de meest vooraanstaande luidsprekerfabrikanten, de XT8 van de nodige innovatieve techniek om niet alleen een oogstrelend maar ook een oorstrelend product te leveren.

B&W XT8

Zo is de middentoner uitgevoerd met de FST ( Fixed Suspension Transducer ) technologie, rechtstreeks afkomstig uit de Nautilus series van B&W. De techniek zorgt er voor dat afbuigende golven die zich naar de buitenrand van de conus verplaatsen geabsorbeerd worden. Resultaat is een toename van de snelheid waarmee de conus kan reageren op het aangeboden signaal en een schoner geluid. Mede door het gebruik van deze hoogwaardige drive units is het mogelijk te volstaan met een simpel opgebouwd filter. Alle onderdelen in het filter zijn op gehoor gekozen. De taps toelopende vorm van de kast is bewust gekozen. Naast het feit dat de XT8 hiermee een heel gracieus uiterlijk heeft gekregen biedt het vele andere voordelen. Zo wordt het afstraalgedrag van de units verbeterd en kunnen krachten die ontstaan in de kast wanneer de conussen in beweging zijn beter verdeeld en afgevoerd worden. Resonanties krijgen op deze manier geen vat op het geluid met als resultaat een bijzonder schoon resultaat. Aan de achterzijde is alleen set stevige enkelvoudige aansluitterminals te vinden.

MERK

EDITORS' CHOICE