REVIEWRotel

RA1520

Rene Smit | 03 september 2009 | Fotografie Rene Smit | Rotel

`Fully loaded` is een term die vooral in Amerika gebruikt wordt om aan te geven dat het desbetreffende apparaat voorzien is van alle denkbare opties. Dit gaat ook op voor de RA1520 versterker. Rotel heeft niet bespaard op de uitrusting om tot een concurrerende prijs te komen. Zo is voorzien in een ingang voor een draaitafel met mm element, uitschakelbare toonregeling, een hoofdtelefoonaansluiting, tapemonitor aansluiting en een mono switch. Uiteraard zijn bijna alle functies op afstand te bedienen met de meegeleverde (systeem) afstandsbediening. Ondanks de vele functies en mogelijkheden maakt het front een opgeruimde en overzichtelijke indruk. De diverse toetsen en knoppen zijn logisch gegroepeerd met centraal de grote volumeregelaar. Deze werkt traploos, maar wat ongenuanceerd. Eén van de weinige minpuntjes op het rapport.

Aan de achterzijde springen de dubbele hoogwaardige luidsprekeraansluitingen in het oog. Deze terminals zouden niet misstaan op vele malen duurdere versterkers. Bi-wire aansluiten van een speaker vanaf de versterker behoort dus tot de mogelijkheden, evenals het aansturen van een tweede set speakers in een andere ruimte. Verder nette vergulde cinch aansluitingen inclusief de al eerder genoemde uitgebreide tape aansluitingen voor de opname fanaten. Het opgegeven vermogen is 60 Watt continu per kanaal, voldoende om een gemiddelde ruimte van muziek te voorzien. Wanneer de prestaties op eenzelfde niveau liggen als de uitrusting en afwerking dan is succes verzekerd.

Opstellen en aansluiten

Om een goed referentiekader te hebben wordt de RCD1520 cd-speler in eerste instantie opgenomen in de bestaande weergavenketen. Die bestaat uit een bi-amp versterkerset van van Medevoort., een MA240 geïntegreerde versterker en PA535 eindversterker. Luidsprekers zijn van Audiovector, type S3 Signature. De gebruikte interlink tussen de versterker en cd-speler is een Siltech SQ88 G5 Classic MKII. Luidsprekerkabels komen van Inakustik uit de Black & White serie type LS1002. Alle netsnoeren zijn Supra Lorad exemplaren en er is voorzien in schone stroom, rechtstreeks uit de meterkast waar een AHP klankmodule geplaatst is. Later verhuist de speler naar een andere ruimte om gecombineerd te worden met de RA1520 versterker. Daar mogen beide hun kunsten vertonen in combinatie met een set Focal Chorus 705V monitor speakers geplaatst op Sound Organisation stands. Luidsprekerkabels zijn vM SC3R en de gebruikte interlink is een Sharkwire SC-L03.

MERK

EDITORS' CHOICE