REVIEWNuforce

Eenvoudig rippen

Rippen is vrij eenvoudig, vanuit het hoofdmenu kiest u de optie voor afspelen of rippen, waarna de cd binnen enkele minuten wordt geript naar de interne harde schijf. De geripte audiotracks worden vervolgens omgezet naar het lossless compressie bestandsoort FLAC, waarbij alle album- en trackinformatie automatisch vanaf maar liefst vijf verschillende servers worden gedownload en worden toegevoegd aan de opgeslagen bestanden. Mocht u een cd hebben die onverhoopt niet bekend is, kunt u deze informatie zelf toevoegen via een toetsenbord of met de bijgeleverde (media center) afstandsbediening. Deze afstandsbediening is eigenlijk een compleet toetsenbord met muis en muisknoppen. Voor de MSR-1 kan ook een touchscreen monitor of iPod Touch worden gebruikt.

NuForce MSR-1 muziekserver

Zoals ik van NuForce gewend ben is het design een belangrijk issue, dus de MSR-1 is gelijk aan het design van andere NuForce componenten, waardoor een uiterlijk mooie en vooral strakke set opgebouwd kan worden. NuForce heeft ervoor gekozen om geen kwaliteits DAC in de server in te bouwen, hoewel het apparaat meer dan één zone enkel met de analoge aansluitingen kan verbinden. Digitaal kan de gebruiker de server verbinden met een externe digitaal-analoog omzetter, zoals in (home theater) versterkers of een dedicated DAC verbonden met een versterker. Later dit jaar komt het merk nog wel met een eigen DAC.

NuForce MSR-1 muziekserver

De achterzijde van de MSR-1 bevat nog een reset knop, de aan/uit toets, de ingang voor de voedingsadapter, een (broodnodige) koelingsopening, uitgang voor een VGA kabel, seriële input en een muis en toetsenbordaansluiting. Vier usb-poorten maken de MSR uitbreidbaar met een (bijgeleverde) draadloze netwerkadapter, usb-sticks en/ of externe harde schijven. Een netwerk (LAN) aansluiting is natuurlijk ook aanwezig. Verder kan de MSR-1 dus ook muziek van een (bedraad of draadloos) netwerk afspelen, zolang deze bestanden maar worden ondersteund door de software. De behuizing is een combinatie van kunststof en geanodiseerd geborsteld aluminium.


EDITORS' CHOICE