Aansluiten

Het opstellen en aansluiten van de speakers is een fluitje van een cent. Helaas waren de dedicated stands op het moment van review niet beschikbaar, zodat ik moest uitwijken naar een set Sound Organisation stands. Visueel is de combinatie hierdoor een stuk minder aantrekkelijk en tevens is de top plate wat een de kleine kant voor de ineens forse Performance 2 luidspreker. Met propjes Blu Tack zijn de speakers stevig aan de stand verankerd. Aangezien de speakers voorzien zijn van een dubbele set aansluitingen wordt er uiteraard gekozen voor een bi-amp aansturing. Hierbij komt één van de kleine minpuntjes van deze speakers aan het licht.

Mordaunt Short Performance 2

De aansluitterminals zijn weliswaar van goede kwaliteit en zelfs de vormgeving is aangepast aan de uitstekende buis achter de tweeter. Echter beide aansluitingen zitten recht boven elkaar met te weinig ruimte om de bovenste set met spades aan te sluiten. Ietwat laten verspringen ten opzichte van elkaar of wat meer ruimte tussen beide sets had dit “probleem” kunnen voorkomen. Met wat kunst en vliegwerk lukt het uiteindelijk wel om beide Inakustik LS1002 luidsprekerkabels aan te sluiten. Wanneer je gebruik maakt van banaanstekkers vervalt de kritiek maar dat ziet er wel minder mooi uit en het oog wil ook wat. Het hoog wordt aangestuurd door een vM MA240 versterker, de laagunit door een vM PA535 eindversterker. Bronnen zijn een door de fabrikant gemodificeerde vM SA230 SACD-speler, een Funk Vector draaitafel met Shelter 301 element en een Panasonic DMP-BD30 Blu Ray speler. Interlinks zijn van Siltech en Sharkwire en alle netsnoeren zijn Supra Lorad exemplaren.

Mordaunt Short Performance 2

In de meterkast is een AHP Klankmodule geplaatst welke uitsluitend wordt gebruikt voor de AV-set, waarbij digitale en analoge componenten beide over een eigen Inakustik verdeeldoos beschikken. De speakers zijn niet kieskeurig ten aanzien van de plaatsing in de ruimte maar uiteraard levert experimenteren wel een maximaal resultaat op. Om de speakers iets te helpen met de laagweergave komen ze wat dichter bij de achterwand te staan dan de normaal gebruikte Audiovector S3 Signature speakers. De Performance 2 speakers hebben de reflexpoort aan de voorzijde, iets wat de plaatsing vergemakkelijkt. Licht indraaien levert in mijn luisterruimte het mooiste 3D beeld op. Gelukkig hebben deze demo speakers al aardig wat uurtjes gespeeld en zijn ze helemaal los, er kan dus direct begonnen worden met serieus luisteren.


EDITORS' CHOICE