REVIEWMarantz

Opbouwen

De platenspeler wordt als een soort bouwpakket geleverd, wat betekent dat de koper de platenspeler zelf in elkaar moet zetten. Op zich is dat niet zo heel veel werk. De (mechanisch erg mooie) arm moet op de bodemplaat geplaatst worden, het subplateau moet in het lager worden geschoven waarna het acryl plateau kan worden bevestigd, en het element moet in de arm worden gemonteerd. Tot slot wordt de losse motor in een uitsparing in de bodemplaat gezet, en wordt de siliconen-snaar aangebracht. Appeltje-eitje...toch?


(Foto: Paul Vermeulen)

Niet echt. Het opbouwen en juist afstellen van een platenspeler vraagt niet alleen aardig wat voorkennis en speciale accessoires, maar ook een vaste hand. Een goede leverancier zou dit trouwens ook moeten kunnen verzorgen, dus wie onzeker is over zijn analoge vaardigheden moet zich hier vooral niet door laten weerhouden.


(Foto: Paul Vermeulen)
 
Na ongeveer een uurtje rustig maar geconcentreerd knutselen stond er een perfect afgestelde platenspeler, en kon ik de naald van het exclusief voor deze platenspeler gemaakte Clearaudio MM element met ebbenhouten body in de groef laten zakken. Eerlijk gezegd was mijn verwachting niet al te hoog gespannen, want een gloednieuw element heeft naar mijn ervaring nogal wat draaiuren nodig voor er naast geluid ook iets van muziek wordt geproduceerd. Maar dat was dus een misvatting.
MERK

EDITORS' CHOICE