REVIEWLogitech

Aan de slag!

Max Delissen | 12 mei 2010 | Logitech
Een gemiddelde set levert ongeveer drie kwartier programmeerwerk op, soms duurt het langer, soms korter. Maar eenmaal klaar kan het genieten beginnen. In mijn geval levert de keuze DVD Kijken het volgende schouwspel op: de televisie gaat aan (die moet dan wel op stand-by staan natuurlijk) en schakelt naar het juiste kanaal, de versterker gaat aan en kiest de juiste ingang, de dvd-speler gaat een en de lade opent zich uitnodigend. Omdat ik het volume met de versterker wil bedienen heb ik de Harmony One ook wijsgemaakt dat hij het geluid van de televisie moet uitschakelen. Vijf seconden de afstandsbediening op je set richten en je kunt het schijfje in de lade plaatsen (daar hebben ze nog geen code voor bedacht, dat blijft handwerk).



Schakel je later over van DVD Kijken naar Televisie Kijken, dan `weet` de Harmony One welke onderdelen van de vorige Activity nodig zijn voor de nieuwe. De rest schakelt hij uit. Ontbrekende onderdelen van de nieuwe Activity worden juist toegevoegd. Bij mij gaat daarom de dvd-speler uit (als de lade openstaat gaat die eerst netjes dicht!), schakelt de tv naar een andere HDMI-ingang, gaat de settop-box aan, en kiest de versterker een andere ingang.
 
En als het een keer fout gaat is er de Help knop. Druk die in, en volg de instructies in het aanraakgevoelige scherm van de Harmony One. Ik heb nog niet meegemaakt dat je dan niet voor elkaar krijgt wat je van plan was. En zo kan het zomaar gebeuren dat mijn vrouw nu zonder problemen de installatie kan bedienen. Haar eerste reactie toen ik de Harmony One in huis haalde was: moet dat nou, zo`n duur ding? Nu heeft ze aan haar kant van de bank een eigen zakje in de armsteunhoes gemaakt waar de afstandbediening onder handbereik is.
 
En nu begint ook mijn dochter van 6 interesse te vertonen. Als ze in het weekend wat vroeg wakker is kunnen we tegenwoordig zeggen: “ga beneden maar televisie kijken”. Gaat altijd goed, en pa en ma kunnen zich nog een keer heerlijk omdraaien. Een kind kan de was doen? In elk geval wel de installatie bedienen.


 
Conclusie
De adviesprijs van de Harmony One is 179 euro, en dat is een hoop geld voor een afstandsbediening. Maar als je enig speurwerk verricht kun je hem voor aanmerkelijk minder vinden. En het bedieningsgemak, nee, het bedieningsgenot is zo groot dat ik het alsnog een koopje durf te noemen. Bovendien, je hebt weer plek op tafel voor een goed glas wijn of een plankje met lekkers, want al die oude afstandsbedieningen mogen worden weggestopt. Ik zou ze wel bewaren, want als je ooit een apparaat uit je set zou willen verkopen moet hij er natuurlijk wel bij. Vergeet niet om de batterijen er uit te halen overigens.
 
En als er na verloop van tijd weer eens een nieuw apparaat komt, dan weet je dat je binnen no-time de bediening daarvan in handen kan geven van de Harmony One. Die van ons gaat nooit meer weg!

EDITORS' CHOICE