REVIEWLogitech

Genoeg uitgangen

Aan uitgangen kom je niet te kort bij de Squeezebox Touch: De bekende tulpuitgangen (RCA) voor het analoge signaal of een 3,5-mm jackuitgang voor een koptelefoon (hierdoor heb je eigenlijk een iPod met netwerkfunctionaliteit. Als er batterijen in konden, had je ermee kunnen rondlopen. Misschien een leuke functie voor de volgende versie?).

Digitaal kun je optisch of via SPDIF uit en eventueel dus via de USB-aansluiting.

Ook bij deze Squeezebox weer de mogelijkheid om Apps te installeren. Vergelijkbaar als voor de iPhone, zijn er kleine programma’s die extra functionaliteit toevoegen aan de basisfuncties. Sommigen zijn zeer slecht uitgevoerd (Facebook geeft alleen de eerste 2 zinnen elk bericht op je nieuwslijn en zelf iets toevoegen gaat ook niet), sommigen voegen echt wat toe (Flickr laat je eigen foto’s zien, dus het ideale fotolijstje, maar kan bijv. ook de foto’s laten zien die gerelateerd zijn aan de de artiest die jij op dat moment afspeelt, heel slim bedacht.) en weer anderen zijn sterk afwezig (Lastfm en Pandora als koplopers, maar dat ligt natuurlijk niet aan Logitech , maar aan de auteursrechten die hier nog niet zijn kortgesloten met deze twee partijen).

Aangezien ik allergisch ben voor internetradio op lage bitrates (eigenlijk alle audio op lage bitrates), had ik het fijn gevonden om een selectie te vinden met goed klinkende stations of in ieder geval overal in de lijst een aanduiding van de gebruikte bitrate. De radiostations die nu worden aangeboden liggen niet zo in mijn straatje en zijn ook niet zo makkelijk te vinden zoals bij AOL radio het geval is. AOL radio zou trouwens een goeie App zijn, maar ja, die auteursrechten hè. Grotere kans dat Spotify het misschien gaat redden op de Squeezebox en dan wordt het interessant genoeg om je iPhone of computer uit je hifisetup weg te halen.

Het viel me trouwens op dat de bediening nogal traag is. Als je ongeduldig bent en nog een keer drukt op een ‘knop’, heb je in feite al 2 keer gedrukt en kom je weer terug waar je was. De hele opzet van het menu is dan ook nog verwarrend, zeker als je wilt wisselen van muziekbibliotheek. Dit is zeker iets wat ze van de iPod hadden mogen afkijken.


EDITORS' CHOICE