HI-VISIT


René van Es | 09 september 2004

Terug met de trap naar boven, belanden we op de eerste verdieping. Hier staan de bureau’s, is de reparatie afdeling en is een testruimte om producten die nieuw zijn of gerepareerd door te meten. Een mini magazijn met onderdelen voor platenspelers en CD-spelers is verscholen in een grote kast. Nog verder naar boven is een nog lege verdieping die ingericht zal gaan worden als luisterruimte. Een project dat Wim en Hilde nog moeten opzetten maar waarvoor even de moed en de tijd ontbreekt. Naar beneden, we lopen de tuin in en bekijken het pand aan de buitenkant terwijl Wim erbij komt.

Joenit

Dit pand is onze droom start Wim de kennismaking. Ons vorige pand werd te klein voor de activiteiten die wij ontplooien en ongeveer vier jaar geleden zijn we hierover gaan nadenken. Wat we hebben bereikt is een plek waar we nog genoeg in kunnen groeien zonder dat het zo groot is dat het onwerkzaam wordt en ongezellig. In overleg met de architect wilden we bereiken dat het pand harmonieert met de omgeving. In de tuin zijn bomen ongemoeid gelaten en zelfs beschermd tijdens de bouw om ze te sparen. De tuin zelf is groen gehouden door de keuze van de beplanting. De overgang van tuin naar gebouw is gerealiseerd met geroeste corton stalen en handgevormde beton tegels. Het pand zelf heeft de specifiek rode kleur te danken aan de baksteen waaruit het is opgetrokken. Afgewisseld met aluminium voor ramen en deuren. Aan de binnenkant zijn slechts drie primaire kleuren gebruikt als aanvulling. Ook daar speelt aluminium een hoofdrol en veel wit. Als je binnen en buiten goed kijkt zie je hoeveel aandacht wij hebben proberen te geven aan details. Zonder in overdrijving te vallen. Je hebt op de trap gelopen en je zag waarschijnlijk dat in de bochten de trapleuning niet doorloopt. Dat was bijvoorbeeld een punt waar realisme won van uiterlijk. Ik heb de trapmaker vier uur zien werken aan één enkele overgang en vond toen dat de bouw verder moest gaan en dat we ons niet konden veroorloven om zoveel tijd aan een trap voor vier verdiepingen te reserveren. Veel hebben Hilde en ik ook zelf gedaan en wij zijn nog niet klaar. Op dit moment houden we even een rustperiode. Details die we nog in moeten vullen en de bovenverdieping komen later wel.

Joenit

EDITORS' CHOICE