Meimaand Beeldmaand bij HiFi.nl en als je aan beeld denkt, dan denk je ook al snel aan bioscopen. Naar de bios gaan is een geliefd uitje sinds de 19e eeuw, en daarom zijn er ook al een heel wat bijzondere bioscopen in de wereld te bekennen. HiFi.nl zette in een subjectief top vijfje een aantal speciale locaties voor je op een rijtje. 

Neem bijvoorbeeld het Colosseum Kino in Oslo. Een bioscoop met de ronde vorm van het Colosseum is sowieso gaaf. Het feit dat in het oude Rome ook in een cirkel naar – wel iets andere – schouwspellen gekeken werd, maakt deze bioscoop al bijzonder. Maar wat deze bios in Oslo nog unieker maakt, is het feit dat het theater de grootste THX-bioscoop ter wereld is.

"/>
 

ARTIKEL

Rooftop Cinema Melbourne


Redactie HiFi.nl | 08 mei 2012

De naam zegt het al, deze bioscoop bevindt zich bovenop het dak van een hoog gebouw in Melbourne, Australië. Compleet met strandstoeltjes is dit de zonnigste bioscoop die we konden vinden. De bios is zo populair dat er nu al een tweede Rooftop Cinema is geopend, ditmaal in Perth.

De Rooftop Cinema heeft buiten een unieke opstelling ook een unieke locatie; bovenop een gebouw in hartje Melbourne. Geen idee hoe de filmbeleving van -bijvoorbeeld- een Hitchcock klassieker verloopt als je middenin een stromende regenbui zit, maar gezien de stad kun je er vanuit gaan dat het hier doorgaans zeer aangenaam loungen is, als je onder de sterrenhemel en middenin in de skyline van een metropool onderuit gezakt geniet van het aanbod van oude en nieuwe films. 

Lees hier alles over de Meimaand Beeldmaand.

EDITORS' CHOICE