ARTIKEL

Audipulse, AND Benelux en Music2


Ted Joos | 16 september 2004

Audipulse

Vincent heeft haar productpakket de afgelopen jaren flink uitgebreid. De nieuwste telgen de productlijn zijn de Vincent hybride tuners STU-1 en STU-2, met voorkeuze en RDS, de Mono eindversterker SP 997 200 watt met gebalanceerde ingang, de CDS 6 MK II hybride cd speler met gebalanceerde uitgang, de SV 226 MK II hybride geďntegreerde versterker met pré out en afstandbediening, de SDV-3 dvd speler progressive scan/HDCD met hoogwaardige stereo DA converter en als last but not least De SAV-P150 6x 150 watt eindversterker, ook met gebalanceerde ingangen.

Audio Video Meeting Plaza 2004

En als of dit alles nog niet genoeg is, heeft Vincent besloten het produktpakket nog verder uit te breiden met een serie interconnects, luidspreker kabels en netspanningskabels. Zoals op de foto hieronder al te zien is, gaat het om luxueus uitgevoerde kabels in een dito houten verpakking. De prijzen lopen uiteen van EUR 50,- voor een subwoofer interconnect tot een bi-wire luidsprekerkabel (5 mtr) van EUR. 400,-. De eerste luisterervaringen schijnen positief te zijn, wat zou kunnen betekenen dat de gevestigde high-end kabel fabrikanten er een geduchte concurent bij hebben gekregen.

Audio Video Meeting Plaza 2004

Voor buizenliefhebbers is de TAC (Tube Amp Company)-lijn te combineren met een effectieve buizendemper. Deze Duende Criatura buizendempers verminderen beduidend microfonie, vervorming en oscillatie van buizen. Ze worden om het bovenste deel van de buis geklemd. De gevolgen hiervan zijn een verbetering van het ruimtelijk geluidsbeeld, meer dynamiek en een betere bascontrole. De Duende Criatura buizendempers zijn leverbaar in de meest voorkomende maten voor de gangbare buizentypes. Indien vereist, bestaat zelfs de mogelijkheid dat de buizendempers op maat vervaardigd worden.

Audio Video Meeting Plaza 2004 (c) Xingo

Audipulse heeft het totaalpakket tevens uitgebreid met een tweetal luidspreker merken, te weten Davis en Audiospectrum

Audio Video Meeting Plaza 2004

Davis is een Franse luidsprekerfabrikant, bij velen wellicht meer bekend van haar zelfbouwluidspreker kits. Het deel van de produktlijn die Audipulse levert omvat de Millesime en Kadillac series fabrieksluidsprekers, met name geschikt voor multi channel toepassing. De prijzen beginnen bij EUR. 229,- voor een centerspeaker uit de Millesime serie tot EUR. 649,- voor een vloerstaand 3-weg systeem uit de ietwat duurdere Kadillac serie. Spectrum Electronics Company SA uit Athene, Griekenland, ontwerpt en fabriceert sinds 1980 luidsprekers. Sinds 1982 is Spectrum Electronics zich gaan specialiseren in technisch hoogwaardige design luidsprekers onder de merknaam: Audio Spectrum. De toegepaste luidspreker units zijn afkomstig van SEAS uit Noorwegen, wat garant staat voor kwaliteit. Prijzen varieren van EUR 459,- voor de EROS achter kanaal luidspreker tot EUR 4049,- voor de Aeolos stand luidspreker.

Aanvullende informatie:
Audipulse, Hem
Telefoon: (0228) 543308
Internet: www.audipulse.nl

MUSIC 2

Music 2 was in Maarssen aanwezig met een uitgebreid produkt assortiment van Accuphase en Cabasse. De primeurs van Accuphase zijn de geďntegreerde stereoversterker E-308 (zie foto hieronder), de Precision stereo voorversterker C-2000, de stereo eindversterkers P-3000 en P5000 en de stereo Klasse-A eindversterker A-60, goed voor 2x 60W.

Audio Video Meeting Plaza 2004 (c) Xingo

De E-308 is de opvolger van de E-307. Was de E-307 al een zeer indrukwekkende vertsterker, de opvolger belooft nog veel meer. Zo is het vermogen toegenomen, de layout is verbeterd (waarbij de bedieningsknoppen achter een klep zijn geplaatst) en is ook nog eens de prijs sterk gereduceerd van naar EUR 4.750,- t.o.v. de EUR 5.200,- t.o.v. zijn voorganger.

Audio Video Meeting Plaza 2004

Van Cabasse was de nieuwe Altura serie te bewonderen. Het model Bahia is een zeer charmante slanke 3-weg vloerstaande luidspreker, te leveren in kersen of santos.

Audio Video Meeting Plaza 2004

De Bahia was overigens te beluisteren op de E-308 en de eerste indrukken kunnen we als erg fraai te beoordelen en dat voor een bescheiden prijs van EUR 1500,-. Het kleine broertje van de Bahia is de Riva, een 2-weg ‘boekenplank’ model.

Audio Video Meeting Plaza 2004.

Aanvullende informatie:
Music2, Zoetermeer
Telefoon: 079-3614157
Internet: www.music2.nl

AND Benelux

Sinds kort levert AND Benelux ook NAD LCD TV’s (22”-26”-32”) (zie foto hieronder).

Audio Video Meeting Plaza 2004

Deze schermen zijn uitgerust met een volledig geanodiseerde aluminium kast. Uniek aan de NAD LCD schermen is het “Advanced High Performance Contrast Front Glass Filter”, welke de zwarttonen drastisch verbetert.

Van de luidsprekers waren de volledige Concept serie en Helicon serie van Dali te bekijken en -luisteren. Opvallend was ook de nieuwe Megapod van Blueroom (zie foto onder).

Audio Video Meeting Plaza 2004 (c) Xingo

Audio Video Meeting Plaza 2004.

Er werd speciale aandacht gevestigd op de nieuwe speakerlijn van Cerwin Vega, de Classic serie. Een betaalbare serie gericht op de doelgroep tussen de 15 en 25 jaar. In tegenstelling tot de voorgaande modellen, klinken de speakers uit deze serie verassend neutraal en zijn zeer geschikt om muziek op live niveau weer te geven. In met name Amerika en Denemarken zijn de luidsprekers uit de Classic serie al zeer populair.

Audio Video Meeting Plaza 2004

Tot slot zijn er dan ook de projectoren van Dreamvision. Een functionele vormgeving in combinatie met state-of-the-art techniek smelt samen in de Dreamweaver Plus.

Audio Video Meeting Plaza 2004 (c) Xingo

Aanvullende informatie:
AND Benelux BV, Tilburg
Telefoon: 013-4550955
Internet: www.andbenelux.com

EDITORS' CHOICE