NIEUWS

Bose, Marmitek, Revo, Scansonic en Argon


Redactie HiFi.nl | 18 augustus 2012 | Fotografie PHOTO40

De Bose Soundlink wireless mobile speaker werd aan een test onderworpen door de collega’s van Music Emotion. “Kortom: een goed klinkende, mobiele Bluetooth luidspreker die ook nog gezien mag worden…”, was de conclusie van die recensie. De Bose Soundlink heeft een prima formaat, je neemt hem zo mee in de tas. Via Bluetooth maakt hij contact met andere apparaten. Handig: hij onthoudt de zes meest recent gebruikte Bluetooth apparaten.

(klikbaar)

Het geluid wordt verzorgd door vier neodymium luidsprekers voor de hoge- en midden frequenties en een systeem van dubbele tegenover elkaar geplaatste passieve radiatoren in een gepatenteerde wafelvorm zorgen voor de lage tonen. Een oplaadbare lithium-ionaccu zorgt ervoor dat de muziek wel acht uur achterelkaar blijf spelen, zelfs terwijl je sms't, e-mailt of op internet surft. 

Prijs: de luidspreker wordt geleverd in twee modellen: een standaardafwerking met een donkergrijze nylon hoes voor 299,95 euro, en een premiumafwerking met een donkerbruine leren hoes voor 349,95 euro. Er zijn hoezen in aanvullende kleuren verkrijgbaar (apart verkocht). Meer informatie.

Marmitek BoomBoom 152
Muziek zit hier in de naam. De BoomBoom 152 is een draagbare speaker die je via Bluetooth draadloos kunt verbinden met je iPhone of iPad. Hij heeft een extra aux-ingang voor gebruik met MP3 spelers zonder Bluetooth.

(klikbaar)

De BoomBoom 152 heeft één speaker, maar twee doordacht geplaatste tweeters zorgen voor een stereobeleving. De 20cm baspoort zorgt voor de lage tonen. De ingebouwde oplaadbare accu zorgt tot acht uur lang voor muziek.

Prijs: 49,95 euro. De BoomBoom 152 is wit. Prefereer je toch liever de zwarte versie, ga dan voor de BoomBoom 150Meer informatie.

Revo Axis
HiFi.nl heeft de Revo Axis al eens aan de tand mogen voelen, en dat beviel prima. Je kunt veel kanten op met de Axis, want hij beschikt over een kleuren-touchscreen, een iPod dock, DAB radio, een externe audio-input, internetradio en de mogelijkheid om eigen bestanden vanaf de computer te streamen.

(klikbaar)

Wil je streamen, dan moet er wel gebruik worden gemaakt van een externe UPnP speler, want de Axis werkt niet als een zelfstandige streamer. Hoe dat nou klinkt, zo’n Revo Axis? Onze recensent schreef destijds: “De veelheid aan functies zorgt ervoor dat je nooit om muziek verlegen zit, en met enig tweaken krijg je een fijn geluid.” Hier lees je er meer over.

Prijs: 249 euro, leverbaar in zwart. Meer informatie.

Scansonic P2500
Het nadeel van een radio meenemen naar het zwembad, is dat ze kapot kunnen gaan. Water + hifi is meestal geen goede combinatie. De Scansonic P2500 FM is een draagbare radio met FM/AM-radio met rubberen afwerking. Ook is hij bestand tegen zand en stof en dankzij het bescheiden formaat (10x20x10 cm) is hij gemakkelijk mee te nemen.

(klikbaar)

De Scansonic P2500 heeft een AUX-ingang voor het aansluiten van externe apparaten zoals de iPod/iPhone. De ingebouwde accu gaat zeven tot acht uur mee. Het duurt overigens ook acht uur om de accu op te laden. 

Prijs: 99,95 euro. Hij is verkrijgbaar in diverse kleuren, zoals zwart, wit, blauw, paars, rood en oranje. Meer informatie.

Argon iNet1
Met de Argon iNet 1 kun je veel kanten op. Je kunt draadloos luisteren naar duizenden internetradiozenders. Er is FM-radio, compleet met RDS informatie. Ook aanwezig: een lijningang waar je diverse apparaten op aan kunt sluiten. Het is mogelijk om muziek te streamen, al schijnt deze radio niet geschikt te zijn voor grote muziekcollecties. De Argon iNet 1 ziet er bovendien erg strak uit.

(klikbaar)

Op het OLED display kun je de zenders en de afspeellijsten aflezen. De reflex tuned full-range frontluidspreker zorgt voor het geluid. Hij kan ook dienen als wekker. 

Prijs: 149 euro. Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, zoals Ahorn, Walnoot en Hoogglans wit. Meer informatie.

EDITORS' CHOICE