NIEUWSMcIntosh

Wharfedale


Redactie HiFi.nl | 08 september 2012 | McIntosh

Een primeur bij Audiolab is de nieuwe MDAC. Dit is een langverwachte, nieuwe alleenstaande D/A converter die eindelijk zijn debuut maakt als een vervanging voor de award-winnende 8000DAC.


Audiolab MDAC

Een tweede primeur spotten we in de vorm van de nieuwe meerkanaals set bestaande uit 8200X7 en 8200AP. De 8200X7 is een 7-kanaals eindversterker die een perfecte match vormt voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige meerkanaals versterker voor zowel films als hifi muziek met high-end prestaties. De 8200AP ondersteunt vrijwel alle surround functies die momenteel beschikbaar zijn.


Audiolab 8200AP

Last but not least is er nog Warfdale, die nog drie toppers van producten in petto heeft om audiofielen tevreden te stellen.

Ten eerste pakt Wharfdale uit met de Jade1 en Jade5 luidsprekerset. De eerste is een boekenplank model en de tweede een vloerstaander. In de Wharfedale Jade serie is een nieuw cone materiaal gebruikt, het zogenaamde "Acufiber", dat wordt samengevoegd met een laag glas en kevlar met zelfdempende eigenschappen. Het doel daarvan is om een zo natuurgetrouw mogelijk geluid weer te geven. 
Jade5

 

Ook de Diamand 10 serie trekt onze aandacht. De combinatie van gebogen panelen en lineaire eenheden maakt Diamond10 tot een luidsprekerserie met prestaties waar andere luidsprekers slechts van kunnen dromen


Diamond 10 serie

Save the best for last en dat is de nieuwe Wharfedale Denton, een klassieker in een nieuw jasje gegoten. De binnenkant van deze luidspreker is helemaal eigentijds. Zo zijn er achteraan twee reflex basopeningen, voor een beter laagweergave, en is de conus van de 125 mm grote bass/mid-hoofdspeaker in kevlar uitgevoerd. De Linkwitz-Riley filters zijn het neusje van de zalm bij het merk.

Dit is een hele boterham, maar een bezoekje aan dit uitgebreide menu van Transtec kan absoluut niet ontbreken.

De New Music Belgian Hifi show vindt plaats op 6 en 7 oktober in de Dolce La Hulpe Brussels. Het evenement is ook dit jaar weer op poten gezet door AudioVideo2day in samenwerking met New Music Brussel.

Informatie
New Music Belgian Hifi Show
Zaterdag 6 en zondag 7 oktober
Op beide dagen open van 10.00u tot 18.00u.
Locatie: Dolce La Hulpe Brussels
Meer informatie: AudioVideo2day of New Music

De entree is gratis en er zijn 600 gratis parkeerplaatsen. Voor bezoekers die met het openbaar vervoer komen rijden er pendelbussen naar de show.

Volg al het nieuws op de New Music Special Page.  

EDITORS' CHOICE