La Scala in Tilburg, over Totem, Rega en Heed Audio. 

"/>
 
(Gesponsord artikel)


CD, Vinyl én Streaming

"Omdat ik een groot liefhebber ben van 'value for money' heb ik als loopwerk de nieuwe Rega Apollo-R en de Rega DAC als DA convertor op het meubel geplaatst." De voorversterker is de HEED Pre met de PX power supply. De eindversterkers zijn de HEED PM.

"Wat ik zo mooi vind aan HEED, is dat het een buizenschakeling zonder buizen is. Het vloeiende karakter is er, maar je hebt niet het geleuter wat buizenversterkers vaak met zich meebrengen. Dit principe is ooit door een Engelsman, Richard Hay, bedacht. Transistor versterkers zijn destijds ontwikkeld om sneller en goedkoper geproduceerd te kunnen worden dan de buizenversterker en niet omdat-ie beter was. Een transistor versterker verknipt het harmonische, en dat doet een buizenschakeling in wezen niet. En daar gaat het nu net om, dat de harmonische opbouw van de toon zo veel mogelijk intact blijft - want dan heb je ook de meeste (en meest correcte) informatie. Wat rust, ruimte en realiteitszin geeft. Overigens is HEED een zeer betaalbaar merk!"

Om plaatjes te kunnen draaien, voegt Maarten een RP6 met Rega Exact element, gekoppeld aan een Graham Slee EraV, aan de set toe. Zodoende zijn er voor de liefhebber meer mogelijkheden dan cd alleen. "Deze draaitafel speelt ongelofelijk stabiel; de Rega Exact is een mooi all-round no-nonsens element dat zeer mooi in balans is. De Graham Slee is een hele overtuigende Pre Amp, die op een fijne manier de RIAA correctie doet en heel uitgebalanceerd muziek weergeeft. Heel mooi ruimtelijk en rustig."

Ook is er een Cambridge Audio Sonata NP30 aan het plaatje toegevoegd. Dus naast cd's en vinyl kunnen we ook aan de slag met streaming. "Cambridge Audio maakt daar mooie oplossingen voor, die zowel bedraad als draadloos kunnen streamen en met je iPad praktisch te bedienen zijn."

De interlinks tussen DAC en VV/EV tot slot zijn van AudioQuest, te weten de Colorado, en de interlink van Graham Slee naar Pre is de Totem Signew. AudioQuest Rockefellers verzorgen de verbinding naar de luidsprekers.

"Kom eens gezellig luisteren naar dit fraaie systeem, waarvan ik durf te beweren dat het je muziek laat beleven op een uiterst bijzondere wijze!"

La Scala
Sint Annaplein 23-24
5038 TV Tilburg
Nederland

Tel: 013-5439228
Website 

La Scala heeft ook een Special Page op HiFi.nl

MERK

EDITORS' CHOICE