NIEUWSTivoli Audio

Nieuwe ontwikkelingen

De drang naar innovatie staat nog steeds hoog in het vaandel bij Tivoli Audio. Weliswaar viert de Model One dit jaar zijn twaalfde verjaardag, dat betekent niet dat de techniek in de loop van die twaalf jaar niet verbeterd is. De grootste verandering ondergaan de Model One en PAL dit jaar met de invoering van de Bluetooth-technologie. Een verbetering die we direct te danken hebben aan DeVesto. 

Tijdens één van zijn vele reizen bedenkt hij namelijk dat het wel eens aardig zou zijn wanneer hij zijn smartphone of laptop draadloos kan koppelen aan de PAL die hem altijd vergezelt op reis. Terug in Boston steken de wijze mannen van Tivoli Audio de koppen bij elkaar en implementeren uiteindelijk de in 1994 door Ericsson bedachte Bluetooth-techniek in de Model One en PAL.Voor andere apparaten wordt een speciale connector, de BluCon, ontwikkeld. Tijdens IFA in Berlijn in september van dit jaar maakt het publiek voor het eerst kennis met deze nieuwe ontwikkeling.

Tom DeVesto en het billboard op Times Square bij gelegenheid van tien jaar Tivoli Audio

Maar naast die technische innovatie, verschijnen ook regelmatig nieuwe producten en speciale uitvoeringen van de succesnummers. Zo is er dit jaar - ook tijdens IFA - bijvoorbeeld de introductie van de Radio Silenz, een heuse koptelefoon. Uitgevoerd met oorschelpen van het haast karakteristieke Tivoli Audio hout. De PAL krijgt in 2011 met de PAL+ een zusje dat klaar is voor het digitale tijdperk door de toepassing van DAB en DAB+. Met de Model 10 wekkerradio wordt in oktober 2010 het tienjarig bestaan luister bij gezet:

Al twaalf jaar voldoet Tivoli Audio inmiddels aan de doelstelling om gebruiksvriendelijke audioproducten met een prachtig design en hoge kwaliteit tegen een redelijke prijs te leveren. Maar op de lauweren rusten en genieten van het succes is er niet bij voor DeVesto en de rest van het bedrijf.

EDITORS' CHOICE