ARTIKEL

Hoe te downloaden?

Met De Doelen Session 2009 heeft Baileo weer een bewijs geleverd dat goede muziek goed gespeeld kan worden, dito kan worden opgenomen en op cd gezet. Het is aan de luisteraar er een bijpassend weergave platform bij te voegen om al het werk tot zijn recht te laten komen.  

 

Als wel heel bijzondere geste heeft Baileo besloten om de volledige De Doelen Sessions gratis als download ter beschikking te stellen aan HiFi.nl lezers. Een gratis download en dan ook nog eens in zowel MP3 als FLAC formaat. Met dit laatste formaat is er dus een volledige, verliesloze versie van de opnames beschikbaar. Om gebruik te maken van de download mogelijkheid gaat u naar de website http://www.baileo.nl en klikt dan op Mijn Baileo. Klik op Nog geen Mijn Baileo om u aan te melden. Er opent dan een nieuwe pagina met de vraag om een e-mail adres waar Baileo reacties naar toe kan sturen. Let op, dit moet een werkend e-mail adres zijn. Op de volgende pagina verschijnt een vragenformulier. Vul dit naar eer en geweten in, u krijgt er ten slotte fraaie muziek voor terug – gratis – en onthoud het wachtwoord dat u hebt opgegeven.

Na het verzenden ontvangt u per kerende e-mail een bericht met als onderwerp Aanmelding Download Pagina met daarin een link om de aanmelding te bevestigen. Wanneer dat is gebeurd kunt u inloggen op Mijn Baileo met het opgegeven e-mailadres en uw persoonlijke wachtwoord. Nu kunt u de bestanden in het gewenste formaat ophalen. Hiervoor moet wel eerst een speciale code worden ingetikt, die speciaal voor HiFi.nl lezers is bestemd. In de drie invulveldjes die u na het inloggen onder de algemeen toegankelijke mp3 tracks op de pagina ziet staan vult u de volgende code in: HIFE CODE 2009. De voor u gereserveerde tracks worden nu zichtbaar.

We zijn samen met Baileo benieuwd naar de reacties op deze unieke aanbieding.

De MP3 bestanden zijn rond de 10 MB groot, de FLAC bestanden zijn tussen de 19 en 55 MB groot, maar zijn dan wel verliesloos. Afhankelijk van de beschikbare bandbreedte zijn de bestanden vlot te downloaden. Uiteraard zijn beide formaten direct op de PC af te spelen. Om FLAC bestanden af te kunnen spelen moet u overigens wel een geschikt programma als WinAmp gebruiken, maar het overzetten op een cdr biedt natuurlijk nog meer mogelijkheden. Hiervoor dient u wel eerste de FLAC bestanden om te zetten naar het voor CD gebruikelijke WAV-formaat. Daarvoor zijn diverse (betaalde) programma`s te vinden, maar u kunt ook het uitstekende (gratis) Flac Frontend gebruiken

Als u nog geen Flac Frontend heeft kunt u hier het programma downloaden. Na het installeren start u de frontend op vanaf uw desktop en voegt u de bestanden toe die u van FLAC naar WAV wil converteren met Add Files. Klik daarna op Decode om de WAV bestanden te maken. Deze WAV bestanden zijn dan met uw favoriete brand software op cdr te branden. Ons bevalt EAC nog steeds het best voor het Windows platform.

 

EDITORS' CHOICE