REVIEWArgon

Conclusie


Marnix Bosman | 12 december 2013 | Fotografie Fabrikant | Argon
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 21 juni 2013

Het installeren van de iNet6+ binnen een netwerk zal in de praktijk niet snel een probleem opleveren. Een Wizard voert je langs alle noodzakelijke instellingen om verbinding te maken met een netwerk. Mocht er toch iets niet lukken dan biedt de handleiding voor de netwerk-leek genoeg antwoorden om het geheel toch zelf aan de praat te krijgen. Samen met de bijgeleverde afstandsbediening en/of de app kun je behoorlijk snel door je eigen audiobestanden en de beschikbare functies manoeuvreren. Enig geduld is soms op zijn plaats, maar hinderlijk langzaam is de iNet6+ zeker niet.

De iNet6+ is een stand-alone audiospeler die je naast de DA2 versterker maar natuurlijk ook in combinatie met een andere versterkers of DAC kan gebruiken. De iNet6+ is intern echter voorzien van een digitale volumeregelaar en dat is eigenlijk heel vreemd. Via de digitale uitgang heb je er geen last maar als je de analoge uitgang gebruikt, zorg er dan voor dat die altijd op maximaal staat en je het volume alleen met de versterker regelt. Je hebt dan namelijk de beste signaal/ruis-verhouding en de beste weergave. Het zou handig zijn geweest als je dit in het menu van de iNet6+ kon vastzetten.

De weergave van de iNet6+ is prima, maar niet opmerkelijk. In combinatie met een betere DAC hoor je al snel waar de beperkingen van de interne converter liggen. Klankmatig zijn de prestaties van de converters in de iNet6+ en de DA2 erg aan elkaar gewaagd. Ik kan persoonlijk niet echt een voorkeur uitspreken. In combinatie met een betere DAC is er natuurlijk veel meer uit de iNet6+ te halen, wat deze streamer ook aantrekkelijk maakt voor mensen die al een goede DAC hebben maar nog geen streaming player. De weergave is netjes; behoorlijk strak en gedefinieerd.

De DA2 is een onopvallende versterker, maar heeft meer in zijn mars dan zijn uiterlijk doet vermoeden. Deze kleine jongen presteert in combinatie met een goede monitorluidspreker bijzonder goed. Zolang het rendement van de aangesloten monitor 89dB of hoger is, creert de DA2 een dynamisch geluidsbeeld met een mooi gelijkmatig klankbeeld zonder al te veel scherpte. Binnen het budget bieden beide apparaten meer dan je wellicht zou verwachten.

Conclusie
De iNet6+ en de DA2 zijn natuurlijk voor elkaar geschapen, en vormen samen dan ook een heel mooi paar. Voor degene die op zoek is naar een simpele maar effectieve netwerkspeler is de iNet6+ echter ook stand-alone heel interessant. Dat de iNet6+ geen WAV bestanden ondersteunt, vind ik een gemis. Wellicht dat een software update dit nog kan veranderen. Dat de speler geen FLAC HD ondersteunt vind ik minder problematisch. De weergave van beide apparaten is aan elkaar gewaagd, en de DA2 biedt veel meer dan je wellicht zou verwachten. Dit kleine versterkertje in combinatie met een goede luidspreker levert een lekker dynamische geluidsbeeld op met de nodige diepte en definitie. Verwacht geen wonderen van deze twee apparaten, maar laat ze ook zeker niet zomaar links liggen.

HiFi.nl plus- en minpunten

+ Compact
+ Plug-and-Play installatie
+ bediening via Apple app

- geen WAV ondersteuning
- volumeregeling in iNet6+ niet uitschakelbaar
- (nog) geen Android app

Adviesprijzen:
INet6+: 279,-
DA2: 249,-
Als set: 499,-

Aanvullende informatie:
AND benelux
Tel: +31 (0)13-4550955
Websites:www.andbenelux.com,www.argonaudio.com.

Kijk ook eens op de Argon Special

MERK

EDITORS' CHOICE