ARTIKELNew Music

AND Benelux en Latham

In de fraai ingerichte ruimte van AND Benelux viel ons allereerst een zuiltje op waarop te lezen stond: ‘NAD HP50 Beats The Rest’. Kijk, dat is nu eens klare taal. De NAD Viso HP50 is alleszins een dynamische, gesloten hoofdtelefoon met een frequentiebereik van 10 Hz tot 20 kHz. Hij weegt 283 gram en wordt compleet geleverd met twee aansluitkabels, waarvan er één voorzien is van een afstandsbediening voor de iPhone. Opbergetui en verloopstekker voor het vliegtuig worden eveneens meegeleverd. De HP50 is verkrijgbaar in hoogglans wit, zwart en rood en gaat € 299 kosten.

De nieuwe Viso HP50 hoofdtelefoon van NAD. Kost € 299.

Onder het heerlijk nuchtere motto ‘We don’t care about your lifestyle, we care about your ears’  – dat staat op de doos te lezen –, kregen we ook al een glimp te zien van de Viso HP20 in-ear hoofdtelefoon van NAD. Jawel, dit is een primeur! Prijs is nog onbekend. Dat heb je met primeurs, natuurlijk. Daarbij hoorden we dat er tegen het einde van het jaar ook een HP70 hoofdtelefoon met actieve noise cancelling gaat komen. Mooi!

NAD D 3020

Natuurlijk konden we de beruchte nieuwe D-serie NAD-apparaten niet missen. Al is het maar door hun aparte, verticaal georiënteerde vormgeving. Over de D 3020 – een hybride, digitale versterker die ons danig heeft weten te verrassen – hebben we het eerder al gehad, maar de D 7050 (€ 899) – een zogenaamde Music Streaming amplifier met AirPlay en aptX Bluetooth is dat – en de D 1050 USB DAC (€ 499) zijn ook voor ons volkomen nieuw.

iPhone of iPad erbij, en spelen maar. Veel eenvoudiger dan dit wordt het niet.

Ook nieuw bij AND Benelux: de Smallpod Air van Podspeakers. Gewoon je iPhone of iPad even verbinding laten maken via AirPlay, en klaar. Eén van de noviteiten bij Dali was het draadloze ‘Kubik Free’ luidsprekersysteem.

Het Dali Kubik Free luidsprekersysteem. Hier in een stemmig rode uitvoering, maar is ook in andere kleuren verkrijgbaar.

Latham Audio
Latham had onder (veel!) meer de Supernait 2 van Naim meegebracht. Een mooie, geïntegreerde versterker (2 x 80 watt) is dat, met een hoog no-nonsense gehalte. Kost € 3.650.

De nieuwe Naim SuperNait 2, een 2 x 80 watt geïntegreerde versterker. Bonus: klasse A hoofdtelefoonversterker.

De Supernait 2 heeft zes ingangen en kan zoals gebruikelijk bij Naim worden uitgerust met een optionele, externe voeding. Ook nieuw zijn de DAC-V1 (€ 1.750, pre-amp en klasse A hoofdtelefoonversterker incluis) en de NAP100. Die kost € 900, produceert 2 x 50 watt en is in dual mono opgebouwd.

EDITORS' CHOICE