NIEUWS

Zwemmen in weelde

Astrid Zoumpoulis - Verbraeken | 15 augustus 2015

Op de bovenverdieping is de masterbedroom met inloopbadkamer zo groot als een gemiddeld woonhuis. De reusachtige design armaturen die aan het houten dakbeschot hangen, moesten tijdens de bouw door het dak in de kamers worden gehesen. Het uitzicht door de raampartijen op de tuin met vijvers en kunstobjecten is adembenemend. Vanuit het voeteneind van het kingsize bed komt op verzoek een groot tv-scherm omhoog. Op zowel de iPad, de wandtasters als het touchscreen is in deze slaapkamer de alles-uit functie in te schakelen voor het slapen gaan, maar niet nadat men eerst nog even een blik heeft geworpen op de beelden van de beveiligingscamera’s en de rolluiken heeft gesloten. ’s Ochtends zin in een duik in het zwembad in het pool house? Dan geef je in bed alvast de opdracht om de beschermende afdekking van het zwembad weg te rollen, de verwarming wat op te stoken, de robotstofzuiger aan het werk te zetten en bij mooi weer de hefwand tussen het binnen- en het buitenbad op te trekken. Het pool house, vlak naast het hoofdverblijf, beschikt tevens over een sauna, een jacuzzi, een fitnessruimte met een geavanceerd audiosysteem en een luxe zithoek met XXL-tv.



Feestjes met professionele lichtshows
Tegen het gastenverblijf kan geen enkel gangbaar hotel op. Ook hier voert luxe de boventoon, terwijl ook stijl en sfeer duidelijk aanwezig zijn. In het souterrain bevindt zich een professionele keuken waar de inleen-koks of cateringbedrijven zich volledig kunnen uitleven. Via een keukenlift arriveren alle lekkernijen in de woon-/eetkamer van het gastenverblijf. Pal naast de keuken is zelfs een complete bar-dancing ingericht, waar de bewoners geregeld feestjes houden. De professionele lichtshows, heel eenvoudig in te stellen via het touchscreen in deze ruimte, stelen hier de show. Opvallend zijn de lichtgevende flessen aan de wand van de dansvloer.


Beste van vele werelden
Ook in de buitenruimte doet de KNX-installatie zijn werk. De 125 grondspots in de immense tuin, de gevelverlichting, de vijververlichting, de terrasverlichting en de terrasheaters zijn allemaal via KNX vanuit de woning op afstand te bedienen. Via een intercomsysteem kunnen de bewoners al dan niet toegang verlenen aan bezoekers die voor de toegangspoort staan. Ze kunnen via videobeelden op de touchscreens of iPads zien wie er aan de deur staat. Eigenlijk is er niets in deze woning wat KNX zou ‘kunnen’ doen, maar nog niet ‘doet’. Voor TES Installatietechniek uit Prinsenbeek was dit het grootste en meest uitgebreide KNX-project in de woningbouw ooit. Om het beste van vele werelden te verenigen in één systeem koos de installateur voor een veelheid aan fabrikanten bij de selectie van onderdelen, producten en oplossingen.


Intuïtieve bediening
Daar ligt dan ook meteen het grote voordeel van een woningautomatiseringssysteem gebaseerd op het internationale KNX-protocol. Je bent niet gebonden aan één merk of fabrikant, maar kunt oneindig veel combinaties maken van het beste dat in de markt verkrijgbaar is. Om al die componenten en functies achter de schermen te kunnen sturen, heeft de installateur maar liefst elf verdeelkasten in de drie verblijven geplaatst. KNX-programmeurs van TES zijn maanden bezig geweest om alle wensen, opdrachten en koppelingen onder te brengen in een gebruiksvriendelijk systeem. Want hoe complex de techniek in de meterkasten ook is, voor de gebruiker moet alles intuïtief te bedienen zijn. En dat is hier gelukt. Bewoners, gasten, butlers en werksters; iedereen kan goed overweg met het geavanceerde systeem.

Om privacy-redenen zijn de namen van de bewoners veranderd.


EDITORS' CHOICE