HI-VISITMultifoon hifi

Streaming & Vinyl

Rob Nijman | 08 september 2015 | Fotografie Beeldhouwers

Multifoon Hifi

Op de vraag of Leen daarbij zelf een voorkeur heeft voor cd, plaat of streaming, is het antwoord stellig: “ik ben een kruisgebruiker”. In de winkel vind je inderdaad voor ieder wat wils, en ook thuis wordt een gebruiksvriendelijk streamingsysteem gerust afgewisseld met een paar dagen platen draaien.

Veel mensen weten volgens Leen nog niet precies hoe streaming werkt en wat je er allemaal mee kunt. “Wij demonstreren graag wat het is.” Het is zaak om goed te luisteren naar wat de klant wil, vooral tussen de regeltjes door, zegt hij. “Streaming audio is slechts een verzamelnaam voor van alles. Net als bij vervoer kun je je laten vervoeren door een trein, een trolleybus, een helikopter of een taxi. Hoe kom je het meest comfortabel, veilig en snel van A naar B? Daar zijn net als in de hifi allerlei varianten op te bedenken. Wij moeten ons ook goed realiseren; wil je streamen om het streamen of wil je het omdat het je collectie en installatie muzikaal interessanter maakt?”

Multifoon Hifi

Daarnaast is er zoals gezegd ook van alles analoogs in huis. “We verloochenen ook niet waar we vroeger enthousiast over waren.” Zo leeft de hang naar vinyl, naar platenspelers, nog steeds. “Zodra je aan het streamen gaat, hoef je nog niet de navelstreng met de elpee
door te knippen. Die verschillende formaten kunnen in een systeem prima naast elkaar leven. Vullen elkaar zelfs aan. Dankzij streaming media kun je allerlei achtergrondinfo vinden over je platen en dwarsverbanden leggen in je muziekcollectie. Ik heb streamingklanten waarbij de grammofoon de leidraad is.” Collega Han heeft duizenden elpees. Sinds enkele jaren is hij zeer intensief bezig met streaming. Dat betekent ook voor zijn platencollectie een muzikale upgrade. Tegelijkertijd moet audio soberder, merkt Multifoon Hifi aan veel van haar klanten. ‘Eenvoud’ is het toverwoord. “Veel mensen zijn klaar met stoere bakken, kasten en ingewikkelde speakerinstallaties. Mensen willen eenvoud en gemak, maar tegelijkertijd steeds meer kwaliteit. Dat kan dus, ook met streaming. Wij leveren dat met veel plezier.” Als voorbeeld noemt Koopman het Sonos-systeem. “Het is makkelijk toe te passen zodat je in alle vertrekken van je huis muziek hebt. Het heeft een kwaliteit die voor velen interessant is. Wanneer je bijvoorbeeld met een Sonos Connect met daarachter een mooie DAC werkt, kun je heel goed muziek maken en heb je veel mogelijkheden tot je beschikking.”


EDITORS' CHOICE