REVIEWSennheiser

In-ears passen

Jamie Biesemans | 14 maart 2016 | Sennheiser
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 15 september 2015

Of een in-ears goed of slecht past is heel afhankelijk van je oren. Het is dus zoals gezegd een zeer persoonlijke ervaring en helaas een die je vooraf moeilijk kan testen. In ons geval konden we met de medium-tips de Momentum In-ear probleemloos aanbrengen. Dat het vrij vlot ging heeft te maken met dat smalle soundtunnel, waardoor je de oortjes gemakkelijker wat kan verdraaien en bewegen in je oor. De tips bleven bij intens gebruik vrij goed op hun plaats, al kwamen ze af en toe iets losser. De lichte kabel en remote, samen met het kabelbegeleidingsysteem, helpt om deze Momentum stabiel in je oren te houden.



Toen we de In-ears beluisterden met de laatste album van Britse folkpunker Frank Turner (Positive Songs for Negative People), via Tidal, vonden we het evenwicht tussen de bassen en de rest van de frequenties best aangenaam. De lage frequenties zijn wat aangedikt, maar niet overdreven. En ja, je kan de Momentum In-ear geen loepzuivere oortelefoon noemen – daarvoor is hij net een beetje te donker – maar hij levert een geluid dat je uren kan beluisteren. Wat we wel wat missen is net die sprankel die stemmen er uit laten springen. Pas bij een hogere volume vonden we Melody Gardots stem bij ‘Don’t Misunderstand’ echt meeslepend klinken, bijvoorbeeld. Details als de hi-hat en tamboerijn zijn echter wel aanwezig en ruimtelijk goed geplaatst.

Kortom, we zouden de Momentum In-ear als een veilige keuze omschrijven, een in- ears die de meeste genres prima neerzet. Toch ook opmerken dat de Momentum In-ears met een impedantie van 18 ohm en een efficiëntie van 118 dB zich zeer goed laten aandrijven door mobiele toestellen.


EDITORS' CHOICE