REVIEWInfinity

Luisteren & Conclusie

Rene Smit | 30 oktober 2008 | Fotografie Rene Smit | Infinity

Ook de stem van Marc Cohn krijgt eenzelfde warme gloed wanneer ik luister naar het nummer Ghost Train. De geremasterde MFSL versie van het titelloze album waarop deze track te vinden is blinkt vooral uit in een toename aan details in het midden en hoog ten opzichte van de normale versie. De C336 speakers laten dit probleemloos horen. Ook wanneer de muziek drukker wordt sneeuwen de details niet onder in het grote geheel. Het snufje extra warmte wat de speakers in de weergave leggen klinkt bij deze muziek eigenlijk best prettig.



Laatste test is het nummer Uninvited van Alanis Morissette. Een track die heel dynamisch en confronterend kan klinken. De C336 mist een beetje de slamm en ook is het venijn een klein beetje uit de stem van Alanis verdwenen. Gezien het formaat van de speakers verwacht je in eerste instantie meer geweld bij dit nummer. Voordeel is natuurlijk wel dat deze speaker ook in kleinere ruimtes in te zetten is zonder een overdaad aan lage tonen voort te brengen.

Omdat het zwaartepunt van de recensie ligt op de C336 speakers is hier het meest uitgebreid naar geluisterd. De C205 werd tussendoor beluisterd op de zolderkamer in combinatie met een Bard Audio versterker, zie de recensie elders op de site. Hierbij viel al op dat de C205 blijkbaar een makkelijke belasting vormt voor een versterker. In combinatie met het mini versterkertje werd gewoon lekker muziek gemaakt. Om het even welke muziekstijl beluisterd werd, de C205 speakers gaven geen krimp. Later verhuisde de speakers naar de woonkamer waar ze aan de “grote” set gekoppeld werden.

De klanksignatuur is identiek aan de C336. Ook nu is het spoortje warmte in de weergave te horen, hoewel minder dan met de vloerstaanders. Dit heeft misschien te maken met het ontbreken van een “echte” middentonen luidspreker. De C205 is “slechts” een tweeweg speaker met een tweeter en woofer. Na het beluisteren van de vloerstaande C336 was het geen verrassing dat de C205 monitor nog wat minder laag produceert. In mijn woonkamer van acht bij vijf meter is het bijna noodzaak de speakers met een subwoofer te ondersteunen. Binnen de Classia serie is hierin voorzien, zelfs draadloos, dus dat hoeft geen probleem te zijn. Luisterend naar een aantal tracks zoals hierboven genoemd valt op dat de hoogweergave net zo open en transparant is als bij de grote broers. Extra plusje voor de C205 is een streepje meer ruimtelijkheid en ook weten de speakers iets makkelijker fysiek te verdwijnen. Beiden logisch gevolg van de kleinere kast, op deze vlakken blijven kleinere speakers nu eenmaal heer en meester.




Conclusie

De uitgesproken vormgeving van de speakers uit de Infinity Classia serie maakt de speakers geen allemansvriend.  Dit is alleen maar te waarderen, uiterlijk blijft nu eenmaal een kwestie van smaak. Wel is het goed te constateren dat Infinity alle speakers inclusief de subwoofers eenzelfde vormgeving heeft gegeven inclusief een fraaie afwerking. Bij het samenstellen van een surroundset zeker een voordeel. Qua weergave zijn de Infinity speakers ook niet dertien in een dozijn. De fabrikant heeft er waarschijnlijk bewust voor gekozen de speakers niet super neutraal te laten klinken maar er een snufje warmte aan toe te voegen, bij veel muziekopnames hoeft dat zeker geen nadeel te zijn! Luisteren naar de speakers in combinatie met een (surround)versterker van uw keuze is dan ook wel aan te raden. Staat het uiterlijk van de speakers u aan en matched het met de overige apparatuur dan zijn de speakers een aanrader. Met setprijzen van 498 euro voor de C205 monitors en 998 euro voor de vloerstaande C336 zijn de Infinity speakers op zijn zachtst gezegd concurrerend geprijsd. Heel veel speaker voor het geld, vooral de C336!

Prijzen:
Classia C205: 498 euro per paar
Classia C336: 998 euro per paar


Importeur:
Harman Consumer Holland
Wilgenweg 8 B, 2964 AM Groot-Ammers
The Netherlands
Phone: +31 184 60 8060
Fax: +31 184 60 8050

Gebruikte apparatuur:

  • vM MA240 geïntegreerde versterker
  • vM PA535 eindversterker
  • vM PHM3 phonotrap
  • vM SA230vM SACD speler
  • Funk Vector draaitafel met RB300 arm
  • Shelter 301 element
  • Panasonic DMP-BD30 Blu-Ray speler
  • Audiovector S3 Signature speakers
  • Audiovector K-C Signature centerspeaker
  • Polk FX3i surround speakers
  • Focal Chorus 705V speakers
  • Panasonic TH42PV45 plasmascherm
  • Marantz SR5600 surround receiver
  • Bekabeling en accessories: Siltech SQ88G5 Classic, Sharkwire SC-L03 interlinks, Inakustik Black&White LS1002 luidsprekerkabels, Inakustik AC1502-6 stekkerblok, Inakustik HDMI kabel, Supra Lorad netsnoeren, AHP klankmodule, Quadraspire QX25 voetjes, Alphason audiorack

    


EDITORS' CHOICE