REVIEWTangent

Klank

De QUATTRO MKII beschikt over één ingebouwde luidspreker die bovenop het apparaat zit gemonteerd. Mono dus, al is dat in de eerder genoemde situaties (keuken, slaap- of studeerkamer) geen beletsel om lekker naar muziek te kunnen luisteren. Maar het heet tenslotte een tafelradio, en geen tuner/versterker. De klank op zich is redelijk vol, met voldoende detaillering en – hoe vreemd dat misschien ook klinkt voor een mono-apparaat – ook lekker ruimtelijk.

Verwacht echter geen volbloed hifi-weergave, want dat kan de QUATTRO MKII gewoonweg niet. Daarvoor is het muziekvermogen van 7 Watt ook wat aan de lage kant. Echter, als u de QUATTRO MKII aansluit op uw `grote` geluidsinstallatie heeft u de beschikking over een stereosignaal, en dat klinkt ineens een heel stuk serieuzer. Ondanks het feit dat de radiostations op internet om voor de hand liggende redenen hun content in een gecomprimeerd formaat uitzenden (gemiddeld 128 kbps mp3 of WMA), klinkt het alleszins acceptabel, en af en toe zelfs gewoon erg goed. Het is maar waar u het mee vergelijkt...

Conclusie

Als ik de firma Tangent twee tips zou mogen geven, dan zou ik ze bezweren dat ze de plastic draaiknoppen onmiddellijk moeten vervangen door aluminium exemplaren. Dat ziet er aanzienlijk beter uit, het voelt veel beter tijdens het bedienen. Tweede tip zou zijn om het display te vergroten, en de weergave van de tijd in stand-by veel groter te maken. Want vooral wanneer de QUATTRO MKII als klokradio wordt gebruikt komen de brildragers – `s nachts per definitie zo kippig als wat - er zeer bekaaid vanaf met de kleine cijfertjes die nu in het display worden getoond. Dat moet simpelweg een kwestie van herprogrammeren zijn. En een afstandsbediening zou ook mogen, maar is in principe niet onmisbaar.

Klankmatig is de QUATTRO MKII in bijna alle situaties meer dan toereikend, en alleen als u over een  zeer grote huiskamer beschikt zou hij te licht kunnen vallen. Dan is de optie om hem via een mini-jack-naar-cinch kabeltje als bron voor uw geluidsinstallatie te gebruiken meer dan welkom. Omdat de QUATTRO MKII ook als mediaplayer kan worden ingezet kunt u naast een enorm aantal radiostations op internet dus ook over uw  muziekcollectie op de computer beschikken. Het bedieningsgemak is groot, en redelijk intuïtief. Na een paar dagen kan de gebruiksaanwijzing in de meeste gevallen de doos in.

De vormgeving is strak maar speels, en de afwerkingsgraad is, op de eerder genoemde draaiknoppen na, erg hoog. De Tangent QUATTRO MKII is verkrijgbaar in de uitvoeringen hoogglans wit, zwart, walnoot en hoogglans rood met een advies verkoopprijs vanaf 299 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE