Luisteren

Omdat de A1 CD Pro een dedicated cd-speler is, wordt de T(able) O(f) C(ontent) van een cd heerlijk snel uitgelezen. Dit in tegenstelling tot multispelers, die hier vele malen langer over doen. Ander pluspuntje wat direct opvalt, is dat een handmatig gekozen track niet met de “Play” toets bevestigd hoeft te worden.

Musical Fidelity A1 Versterker

Ik begin met een heerlijke Italiaanse, Laura Pausini met het nummer La Solitude. Direct wordt duidelijk dat Musical Fidelity met de A1 een ander geluid zoekt dan bijvoorbeeld een speler uit de Marantz Premium lijn of Esoteric. De A1 CD-Pro klinkt vooral vloeiend en natuurlijk, eist niet direct de aandacht op met een veelheid aan details. De speler geeft de muziek de ruimte, met een heerlijke lichte nadruk op het zo belangrijke middengebied. De laagweergave is beheerst en minder nadrukkelijk aanwezig dan wanneer ik luister naar mijn vM SA230. Stemmen klinken dusdanig aangenaam dat Laura nog een aantal nummers voor mij mag zingen, alvorens over te stappen naar muziek van een heel ander orde.

Secret World Live van Peter Gabriel kan groots en meeslepend klinken. De klassieker Don’t Give Up, een duet wat oorspronkelijk opgenomen werd samen met Kate Bush, wordt in deze live uitvoering heel verdienstelijk uitgevoerd door Paula Cole. Het opgebouwde 3D beeld is iets groter dan ik normaal gewend ben en brengt het grote stadion net wat echter in de luisterruimte. Individuele kreten en stemmen in het publiek zijn duidelijker te onderscheiden. Keerzijde is het wat soft focus klinken van bijvoorbeeld bekkens, die hierdoor een fractie minder puntig en metalig lijken.

Musical Fidelity A1 CDPRO

Zelfs gitaren verliezen hierdoor iets van hun pit en snelheid, dat goed te horen is op diverse tracks van Inside Job, een solo album van Eagles voorman Don Henley. De weergave van zijn stem is echt een genot om te horen. Ballads als: Annabel, For Your Wedding Day en Taking You Home doen me ademloos aan zijn lippen hangen. Diverse andere albums passeren de revue en zorgen er voor dat ik de speler meer en meer ga waarderen. Vanwege het gemak en de soepelheid waarmee muziek gemaakt wordt.

MERK

EDITORS' CHOICE