REVIEWNAD

Het uiterlijk

Kilian Bakker | 12 februari 2009 | Fotografie Kilian Bakker | NAD

Het overzichtelijke front met acht bedieningstoetsen en een in vier standen instelbaar vacuum fluorescent display (VFD) oogt prettig en straalt een zekere rust uit. De achterzijde is al even overzichtelijk. De aansluitingen bestaan uit een set stereo cinchbussen voor de analoge uitgang, een tweevoudig uitgevoerde digitale uitgang (optisch en elektrisch), een IR bus en een 12 Volt Trigger bus.

NAD C545BEE CD-speler

Het lichtnetsnoer is losneembaar maar helaas is de ongeaarde lichtnetingang van het type scheerapparaat. In het vervolg graag een IEC ingang, NAD. Overigens is NAD niet de enige fabrikant die dit type aansluiting blijft gebruiken. De Kemp IEC Adapter maakt het toepassen en omwisselen van IEC lichtnetkabels bij dergelijke apparatuur mogelijk. De C545BEE verbruikt minder dan 1 watt in Standby; een `groene` speler dus.

NAD C545BEE CD-speler

Het chassis voelt solide aan, met een behoorlijk hoge torsiestijfheid en de kap is aan de rand gedempt (nog enige schreden verwijderd van morsdood maar desalniettemin vooruitgang). Met de achttalige handleiding en een handige quickstart poster zal zelfs een leek in een mum van tijd muziek horen. De nieuwe NAD CD-8 afstandbediening is vrij richtingsgevoelig maar de layout van de toetsen werkt prettig. De C545BEE meet 7 bij 43,4 bij 28,5 centimeter (HXBXD) en weegt 4,9 kilo. Hij is leverbaar in Graphite of Titanium (zilvergrijs).

De standaard garantieperiode duurt 2 jaar. Door online registratie (www.andbenelux.com) kan de garantieperiode -voor producten die na 1 Januari 2005 zijn aangeschaft- worden verlengd tot 5 jaar.

MERK

EDITORS' CHOICE