REVIEWB&W

Aansluiten en… eerst maar even inspelen!

Eric de Boer | 16 juli 2009 | B&W

De DSS30 Tube komt geheel nieuw in de verpakking bij mij aan en de ervaring leert dat apparatuur –zeker als er buizen in zitten- eerst flink moet inspelen. Tijd om de Engelstalige gebruiksaanwijzing even door te nemen. Importeur Sneek Hifi is zo vriendelijk geweest om ook een usb-stick (met Blacknote-logo en fluwelen verpakking!) bij de speler te leveren. Hierop staan zowel 16bits al 24bits high definition audio tracks in het prettig luisterbare FLAC-formaat en WAV-bestanden op, met veel bekende en ook wat minder bekende muziek. Deze stick is trouwens ook los leverbaar, voor wie eens wil ‘proeven’.

Blacknote DSS30 Tube

De DSS30 Tube speelt al aardig in het begin, maar nog niet om over naar huis te schrijven, laat staan op deze website te plaatsen. De komende weken draai ik veelvuldig muziek over het apparaat en kies uit eigen collectie enkele cd’s die ik overzet naar het formaat FLAC met het gratis te downloaden programma Exact Audio Copy. Zorg er wel voor dat u als u dit gebruikt ook de kwaliteit (compressie) zo goed mogelijk instelt, anders worden niet alleen de bestanden kleiner, maar daalt ook de weergavekwaliteit.

Vervolgens kies ik de definitieve aansluiting van het apparaat naar mijn voorversterker middels Audio Selectief L100MJ bekabeling. Als stroomsnoer dient een Cassiopeia Power X1 netsnoer (geheimtip van dit moment). De rest van de gebruikte componenten vindt u zoals gewoonlijk onderaan deze recensie.

MERK

EDITORS' CHOICE