REVIEWNuforce

In actie, rippen en spelen maar !!

Samen met de importeur sluit ik de muziekserver aan op mijn set. Mijn Panasonic Plasma televisie dient als monitor en wordt verbonden middels een Icidu VGA kabel. In eerste instantie wordt de MSR-1 analoog verbonden met een Blacknote DSA-150 versterker en middels een OxyPure digitale kabel verbonden met mijn Denon receiver, waarvan de DAC het omzetwerk mag doen naar analoge signalen. De Blacknote versterker is ook inzetbaar als eindversterker en staat dus als zodanig verbonden met de Denon. Als weergevers dienen mijn Goldenote Reale speakers en de gehele set staat aangesloten op een aparte gefilterde stroomgroep. De rest van de gebruikte set staat onderaan deze recensie.

NuForce MSR-1 muziekserver

De eerste ingebruikname geschiedt vrij makkelijk, en vlot. Omdat mijn router in de buurt staat wordt er een Cat5 kabel verbonden met de MSR-1 om de verbinding met internet tot stand te kunnen brengen. De eerste tijd wen ik vrij snel aan de door iSonata bedieningssoftware, die behalve bedieningsgemak ook nog een zeer uitgebreid afspeelmenu biedt. Alle opgeslagen muziek is makkelijk te benaderen middels de zoekfunctie, maar ook via een naar wens in te stellen overzicht. Zo is de weergave beschikbaar op genre, label, artiest of zelfs op tijdperk. Dit laatste komt erg goed van pas als er klassieke muziek staat opgeslagen, omdat er vaak meerdere uitvoeringen zijn van éénzelfde muziekstuk.

Verder zijn er diverse playlist mogelijkheden, zoals een Top 100, laatst toegevoegd, recent afgespeelde muziek, 100 willekeurige tracks en ga nog maar door. Het leuke aan deze interface is het gebruiksgemak. Iedere persoon met goed werkende ogen kan de MSR-1 bedienen, zonder ook maar een gebruiksaanwijzing te hebben gelezen. Kennis van Engels is wel een voorwaarde, want de interface is niet in het Nederlands beschikbaar. Zoals het Windows georiënteerde software betaamt, kan ook de weergave tijdens afspelen worden gewijzigd, sterk lijkend op Windows Media Player 10 en hoger, compleet met Cover Art. Verder is het mogelijk om een back-up van de muziek te maken op een externe harde schijf. Hoewel de MSR-1 logischerwijze over een loopwerk beschikt en dus ook als cd-speler ingezet kan worden, besluit ik om de harde schijf van het apparaat te voorzien van veel muziek, in alle soorten en genres.


EDITORS' CHOICE