Opstellingen

In de grote luisterruimte vinden de monoblokken een plekje op de grond, pal naast mijn Focal Diablo Utopia III luidsprekers. Een fraaie Chord Cable sluit ze aan. Een zes meter lange gebalanceerde interconnect van Oehlbach voert naar de Advance Acoustic MPP 1000 voorversterker, die omgeven is door een Transrotor platenspeler met SME arm en Transfiguration element, een Magnum Dynalab tuner, daarnaast een combinatie gevormd door een Cyrus loopwerk en DHTRob D/A-converter. Voor de phono gebruik ik bovendien Xindak step-up trafo’s. De stroomvoorziening van de broncomponenten is aangesloten op Kemp filters, de eindtrappen staan rechtstreeks op het lichtnet met Hanze Hifi power kabels. De interconnects zijn verder allemaal afkomstig van Crystal Cable. Ter ondersteuning van de luidsprekers is een Velodyne subwoofer actief.

Advance Acoustic 1000 serie

De tweede set staat in een veel kleinere ruimte. Daar geen Kemp filters, voor de bron alleen een SEEC filter in de stroomvoorziening. Stroomkabels opnieuw Hanze Hifi, aangevuld met Supra LoRad en een Supra blok. Bron is in dit geval een PrimaLuna PL8 cd-speler. Opnieuw luidsprekerkabels van Chord, aangesloten op Ruark Sabre III monitors, zonder subwoofer. Interconnects tussen bron en versterker komen van Inakustik, de eindversterker sluit ik eerst ongebalanceerd aan met Crystal Cable. Deze opstelling is qua versterking ver over de top, het is wel heel leuk om te beluisteren wat een beul van een versterker kan betekenen voor kleine luidsprekers.

Een opmerking over de gebruikte Oehlbach kabel is op zijn plaats. Gezien de lengte van de kabel hadden noch de importeur noch ik een topkwaliteit kabel in huis, daar ligt zeker een verbeterpunt dat van invloed kan zijn op de weergave, met name op de later in de tekst aangehaalde korreligheid. Tweede punt van aandacht is de volledig gebalanceerde werking van zowel de voorversterker als de eindversterkers. Sinds ik zelf ben overgegaan op buizen, zijn al mijn bronnen uitgerust met cinch en daarom zijn de XLR ingangen van de MPP 1000 niet benut. Mogelijk is met een volledig gebalanceerde cd-speler verdere winst te behalen.

MERK

EDITORS' CHOICE